La 6 ani a fost condamnat la moarte. Cum arată acum băiețelul, care a fost la un pas să fie vânat și apoi mâncat

Diana Radu 28.10.2019, 14:45
La 6 ani a fost condamnat la moarte. Cum arată acum băiețelul, care a fost la un pas să fie vânat și apoi mâncat

Un băiețel de șase ani pe nume Wawa Chombonggai a fost condamnat la moarte de tribul său canibal din care făcea parte pe motiv că el ar fi fost spiritul rău care ar fi dus la moartea părinților săi. Însă, micuțul a reușit să scape de această pedeapsă aspră datorită unui ghid care l-a salvat și care ulterior, l-a adoptat. După aproape 13 ani de la nefericitul incident, Wawa Chombonggai, s-a întors în junglă pentru a-i confrunta pe membrii tribului care l-au condamnat la moarte.

Wawa Chombonggai s-a născut în Papua de Vest, indonezia, în tribul Korowai, o comunitate canibală ghidată de credinţa că moartea neaşteptată a membrilor săi are legătură cu spiritele rele. Acum, Wawa are 20 de ani și vrea să clarifice lucrurile care s-au petrecut pe când era doar un copil de 6 ani care nu înțelegea mare lucru din ceea se petrecea în trib.

Cum a fost primit Wawa în tribul de canibali care l-au condamnat la moarte și ce le-a transmis membrilor

Wawa s-a intors in jungla la tribul care l-a condamnat la moarte pentru a-i convinge sa renunte la ritualurile care prevad pedeapsa cu moartea
Wawa s-a intors in jungla la tribul care l-a condamnat la moarte pentru a-i convinge sa renunte la ritualurile care prevad pedeapsa cu moartea

Wawa Chombonggai este acum student la o universitate de educație fizică. De asemenea, el este și un creștin devotat, iar acest lucru l-a determinat să se întoarcă în junglă la tribul de canibali din care a făcut parte în copilărie pentru a le explica de ce legile după care se ghidează ei sunt greșite.

Tânărul a ales să mergă să-și înfrunte familia din junglă alături de frații săi vitregi. Spre surprinderea lui, a avut parte de o revedere emoționantă cu fosta familie. Însă, în ciuda primirii călduroase, Wawa a avut o muncă grea de făcut și anume aceea de a le explica membrilor că ritualurile după care se ghidează nu sunt bune.

„Ar trebui să discutăm şi să ne vorbim frumos, şi să găsim o soluţie. De ce ucideţi oameni în felul acesta? Nu putem putem vorbi cu alţi oameni sau să-l întrebăm pe liderul societăţii?” 

Tribul nu mai are autoritatea de altădată, fiind în pericol de a fi preluat de un alt grup şi de asta ar trebui să trăiţi altfel, le-a atras el atenţia”, a spus tânărul către familia sa biologică.

Impresionat de discursul tânărului, un unchi i-a propus să devină liderul tribului care l-au condamnat la moarte pe când avea doar 6 ani. Cea mai mare tristețe a lui Wawa este că nu a putut să-l scoată din clan și să-l ia cu el pe fratele lui mai mic, care este și el în pericol de a fi condamnat la moarte.

Însă, tribul i-a promis că atâta timp cât își va respecta exilul, fratele său mai mic va fi în siguranță. În urma revedreii cu membrii familiei, tânărul a părăsit satul plângând și cu promisiunea că se va întoarce.

Urmăriți Impact.ro și pe