Ce se întâmplă cu asistentul român din Reșița suspect de coronavirus. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Madlen Moraru 12.02.2020, 18:14
Ce se întâmplă cu asistentul român din Reșița suspect de coronavirus. Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Ministrul Sănătății a făcut un anunț, cu puțin timp în urmă, legat de asistenul român, din Reșița, suspectat că ar fi infectat cu coronavirus. Victor Costache a făcut primele declarații în acest sens, fiind vorba despre un bărbat care a îngrijit în Germania o familie infectată cu virsusul ucigaș chinezesc. Reamintim că numărul persoanelor care au decedat din cauza coronavirus l-a depășit pe cel de o mie de locuitori din China.

Ce se întâmplă cu asistentul român din Reșița suspect de coronavirus

Victor Costache a făcut câteva declarații legate de cazul asistentului român care a îngrijit o pacienți cu coronavirus, în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc miercuri, la Minister. Oficialul guvernamental a susținut că în această seară se va primi un verdict clar în cazul bărbatului posibil infectat cu virusul ucigaș din China.

Ce se întâmplă cu asistentul român din Reșița suspect de coronavirus. Ministrul Sănătății a făcut anunțul
Ministrul Sănătății a anunțat că rezultatele oficiale vor confirma dacă asistentul originar din Reșița este sau nu infectat cu coronavirus

Bărbatul suspectat că ar fi purtător de coronavirus a fost internat într-un spital din Timișoara și a lucrat ca asistent medical, în Munchen, unde a îngrijit o familie infectată cu această boală. Acesta le-a acordat îngrijiri de specialitate și altor persoane bolnave cu care a avut contact, dar a respectat regulile și s-a echipat corespunzător, urmând toate măsurile de protecție. Acesta a revenit pe 7 februarie în Reșița, unde și-a vizitat părinții, dar și sora, din Gărâna. Mai apoi, acesta a mers la schi în Semenic, în Caraș-Severin.

Ministrul Sănătății a făcut anunțul

„Vom avea cred un rezultat de la Matei Balş în seara asta în jurul orei 9. (…) Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat. Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic”, a declarat ministrul Victor Costache, potrivit Mediafax.

Ministrul a mai susținut că până la finalul acestei săptămâni vor mai exista și alte centre de diagnostic, inclusiv în orașul Timișoara, nu doar în București.

„Am vorbit cu conducerea spitalului de la Timişoara şi până la sfârşitul săptămânii viitoare va avea capacitate de diagnostic. Totul este de a scurta aceşti timpi de aşteptare pentru un diagnostic rapid”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Urmăriți Impact.ro și pe