Exclusiv! Cine este doctorița care l-a denunțat pe profesorul Beuran. De ce a făcut asta după doi ani. Informații incendiare

Redacția IMPACT 14.02.2020, 18:58
Exclusiv! Cine este doctorița care l-a denunțat pe profesorul Beuran. De ce a făcut asta după doi ani. Informații incendiare

Medicul Mircea Beuran, fostul șef al secției de Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca, a fost adus vineri în fața judecătorilor de la Tribunalul București, cu o propunere de arestare preventivă de 30 de zile. Profesorul Beuran a fost să dea socoteală în fața autorităților, după ce pe numele său a fost deschis un dosar de luare de mită. Medicul ar fi luat mită cât era președinte al Senatului Universitar, dar și director de la Departamentul 10 de Chirurgie.

Exclusiv! Cine este doctorița care l-a denunțat pe profesorul Beuran

Profesorul Beuran ar fi acceptat mită, pe data de 18 decembrie 2018, din partea unui alt cadru medical, de pe o unitate al aceluiași spital din București. Suma primită a fost de 10.000 de euro, după cum au anunțat și procurorii DNA. Scopul pentru care medicul inculpat a primit acei bani a fost îndeplinirea unor îndratoriri de serviciu. Tot vineri, magistrații au decis plasarea în arest la domiciliu a lui Mircea Beuran.

Exclusiv! Cine este doctorița care l-a denunțat pe profesorul Beuran. De ce a făcut asta după doi ani. Informații incendiare
Doctorița care l-a denunțat pe Mircea Beuran, după 2 ani, pentru luare de mită, se numește Carmen Haiucu

Mircea Beuran ar fi perceput respectiva sumă pentru care a asigurat câștigarea unui concurs, pe un post de asistent universitar, în specialitatea chirurgie generală. Locul vacant era disponibil în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”.

Doctorița care l-a denunțat pe fostul șef al secției de Chirurgie de pe Spitalul Floreasca se numește Carmen Haiucu. Aceasta ar fi chiar medic specialist pe secția pe care Mircea Beuran o conducea, înainte de izbucnirea tuturor scandalurilor. Totodată, bărbatul i-ar fi fost tinerei doctorițe chiar mentor, pe perioada în care aceasta s-a aflat în băncile studenției.

De ce a făcut asta după doi ani. Informații incendiare

„Profesorul Beuran i-a fost mentor, a învățat-o tot ceea ce știe. Au fost foarte apropiați. Cineva a pus-o să facă acest denunț de mită. Cineva sus pus fie o are cu ceva la mână, fie acea persoană i-a promis șefia secției dacă îl denunță pe Beuran. De una singură, Carmen nu ar fi îndrăznit niciodată să facă așa ceva. Nimeni nu crede că este adevărat. De ce ai face denunț după doi ani? De ce te-ai compromite pe tine ca medic în asemenea fel? Să spui că ai dat șpagă? Și cui? Unei somități internaționale a chirurgiei”, a declarat o sursa din sectia condusă de profesorul Mircea Beuran, pentru Impact.ro.

Cine este profesorul Mircea Beuran?

Șeful secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca a fost demis din funcție la începutul lunii ianuarie din 2020. Totul după ce o femeie pe care a operat-o pe data de 22 decembrie 2019, cu diagnosticul de cancer pancreatic, a murit, suferind arsuri pe masa de operație. Alături de aceste acuzații, pe numele său au mai fost formulate și cele de luare de mită. Fostul șef al clinicii de chirurgie mai este și membru al Partidului Social Democrat (PSD).

Urmăriți Impact.ro și pe