EXCLUSIV. Ce se întâmplă cu averea Elenei Udrea dacă fostul ministru va face pușcărie. Mișcare de ultimă oră

Alexandra Andrei 30.07.2020, 13:52

Învinuită în trei dosare penale, Elena Udrea este conștientă de faptul că este doar o chestiune de timp până va ajunge în spatele gratiilor. Totuși, ea vrea să își lase familia protejată, așa că a facut câteva mișcări financiare la limita legalității.

Averea Elenei Udrea, estimată la peste 15 milioane de euro: la cine va ajunge dacă intră la închisoare

Viața bate filmul, spune o vorbă din bătrâni, care i se aplică perfect Elenei Udrea. Fată săracă din Buzău, blonda a luat la 18 ani calea Bucureștiului, a studiat facultatea de Drept și și-a deschis, mai apoi, un mic cabinet de avocatură. Așa l-a cunoscut pe milionarul Dorin Cocoș, care avea să îi devină soț. Elena Udrea a intrat la 30 de ani în politică și a avut un parcurs fulminant. A fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale în mandatul lui Traian Băsescu, deputat, ministru al turismului și ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. În toți acești ani, ea a devenit una dintre cele mai bogate femei din România, având o avere estimată la peste 15 milioane de euro. În ultimii ani, însă, necazurile s-au ținut lanț de blonda de la Cotroceni. Ea a fost cercetată în trei dosare penale:

  • Dosarul Microsoft, în care a fost acuzată de trafic de influență. Dosarul a fost clasat de procurori pentru că fapta nu a putut fi dovedită
  • Dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea a fost acuzată de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Ea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă și a fost contestată de avocații blondinei
  • Dosarul Hidroelectrica, în care este acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Potrivit surselor din cadrul anchetei, există probe suficiente pentru condamnarea la închisoare a acesteia.
Elena Udrea, alături de iubitul Adrian Alexandrov și de fetița lor
Elena Udrea, alături de iubitul Adrian Alexandrov și de fetița lor

Are sechestru pe bunuri de 4,6 milioane

Toate aceste procese i-au afectat grav finanțele Elenei Udrea, mai ales după ce i s-a pus sechestru pe bunuri în valore de 4,6 milioane, atât cât ar fi prejuduciul în dosarul Hidroelectrica, bani pe care ea i-ar fi luat șpagă de la Bogdan Buzăianu. Conștientă de faptul că este doar o chestiune de timp până va ajunge peste gratii, Elena Udrea a făcut tot posibilul pentru ca familia ei să fie protejată și să nu ducă lipsuri.

Astfel, ea a trecut o parte din bunuri pe numele mamei sale, prin donație, iar o parte pe numele fiicei, prin donație, urmând ca acestea să fie administrate de iubitul Elenei, Adrian Alexandrov. Cel mai probabil, Elena Udrea își va pierde libertatea în primele luni ale anului următor, atunci când se preconizează că se vor da sentințele finale în dosarele Gala Bute și Hidroelectrica. În urmă cu doi ani, averea Elenei Udrea era estimată la 15 milioane de euro. Pe atunci, ea deținea două vile în București și un apartament în zona Unirii, conturi de peste 2 milioane de euro, 27 de terenuri (dintre care 4 în Călărași și două în București), două mașini de lux și bijuterii în valoare de 100.000 euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...