EXCLUSIV Cazul Caracal: Ce i-au făcut deținuții de la Penitenciarul din Craiova lui Gheorghe Dincă. Avocatul său a cerut măsuri urgente

Redacția IMPACT 12.02.2020, 12:02
EXCLUSIV Cazul Caracal: Ce i-au făcut deținuții de la Penitenciarul din Craiova lui Gheorghe Dincă. Avocatul său a cerut măsuri urgente

Cazul Caracal ar părea să se apropie de un sfârșit în contextul în care Gheorghe Dincă a fost deja trimis în judecată, cu opt capete de acuzare la activ. Respectiv, el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea următoarele infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat (două infracțiuni), şi profanarea de cadavre sau morminte(două infracţiuni). Dar ce se întâmplă acum cu Dincă în închisoare?

Roata se întoarce. Gheorghe Dincă a ajuns să fie bătut crunt de deținuți

Gheorghe Dincă s-a dovedit a fi un personaj complex, după cum l-au descris chiar experții criminologi care l-au audiat în dosarul Caracal. Cel supranumit „Monstrul din Caracal” s-a aflat vreme de mai mult timp în arestul Penitenciarului Rahova, din Capitală, unde era coleg de celulă cu un bărbat care este condamnat pentru tâlhărie și trafic de droguri. Oricâte declarații îngrozitoare s-ar auzi în spațiul public despre Dincă, bărbatul a fost și este un mielușel în spatele gratiilor, comportamentul lui fiind extrem de interiorizat, dus până la însingurare, spuneau lună trecută mai multe surse judiciare. Era rece și distant cu ceilalți deținuți, și, cel mai important, era respectuos cu gardienii.

Gheorghe Dincă este supus unor bătăi crunte în închisoare
Gheorghe Dincă este supus unor bătăi crunte în închisoare

Aceste motive au stat la baza transferului său la Penintenciarul din Craiova, care s-a realizat în urmă cu trei săptămni, însă situația nu este foarte roz nici acolo, căci bărbatul acuză că nu este tratat deloc așa cum ar trebui, potrivit unor surse Impact.ro.

Deși în trecut, Dincă făcea diverse pretenții, fie referitoare la colegii de celulă, fie la mâncarea pe care o primea la penitenciar, însă acum, se pare că bărbatul se comportă mai mult decât exemplar.

Potrivit spuselor avocatului său, Gheorghe Dincă este bătut constant de ceilalți deținuți, în mijlocul zilei, chiar sub privirile gardienilor care rămân indiferenți la drama bărbatului. Din acest motiv, avocatul a solicitat ca fostul mecanic auto să fie ținut singur în celulă, tocmai pentru a se evita aceste episoade repetate ale agresiunilor. Așadar, până la terminarea procesului avocatul său a reușit să obțină această favoare pentru Gheorghe Dincă, pentru a nu mai supus la aceste atrocități, au mai explicat aceleași surse pentru Impact.ro.

Reamintim că Luiza Melencu, tânăra de 19 ani din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, a dispărut în luna aprilie 2019, după ce s-a urcat într-o maşină de ocazie, pe o stradă din Caracal. Procurorii DIICOT, cei care anchetează cazul, l-au acuzat pe Gheorghe Dincă, un bărbat de 66 de ani din Caracal, că a răpit-o, violat-o şi ucis-o pe tânără, dar şi pe o altă adolescentă din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, Alexandra Măceşanu.

Urmăriți Impact.ro și pe