Ce urmează pentru Gheorghe Dincă, după ce a ajuns în arestul IPJ Olt. “În fața deținuților e un alt om!”

Mirabela Năstase 16.01.2020, 14:59
Ce urmează pentru Gheorghe Dincă, după ce a ajuns în arestul IPJ Olt. “În fața deținuților e un alt om!”

Gheorghe Dincă a ajuns azi în arestul IPJ Olt, după ce ieri procurorii au decis să trimită dosarul său în judecată. Urmează momente importante în ancheta Caracal!

Ce urmează pentru Gheorghe Dincă, după ce a ajuns în arestul IPJ Olt

Astfel că, Gheorghe Dincă va avea prima audiere vineri, la ora 10:00, în fața magistraților de la Tribunalul Olt. Aceștia se vor pronunța în ceea ce privește măsura arestării.

În acest sens, avocatul ”monstrului din Caracal”, Claudiu Lasoschi, a spus la Antena 3 că nu crede că schimbarea declarațiilor sale a fost făcută din răzbunare. Claudiu Lasoschi a mai precizat că în fața instanței, acesta va avea un avocat din oficiu.

„Declarația lui în această fază nu are rol determinant în această cameră preliminară. Se va examina legalitatea administrării probelor și alte aspecte care țin de camera preliminară. Schimbarea declarației domnului Dincă vizează practic fondul cauzei. 

Nu cred că schimbarea declarațiilor a fost o răzbunare sau o supărare. Din câte știu eu, el a vrut să dea o declarație și urma să-mi comunice în momentul în care urma să depun eu o cerere în vederea audierii dumnealui. Însă el a depus singur acea cerere. El nu m-a mai anunțat, eu am fost și plecat din țară, am fost deconectat de la telefon. Nu știu dacă m-a sunat sau nu. Aceasta ar putea fi explicația pentru care a făcut-o el singur. Nu voi fi eu avocatul lui Dincă și pe parcursul instanței. O să aibă alt avocat, probabil din oficiu, în camera preliminară și în faza de judecată”, a spus Claudiu Lasoschi.

Reamintim că Gheorghe Dincă a fost mutat în această dimineață din Arestul Central din Capitală la Slatina. Măsura a fost necesară după ce dosarul a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Acesta a fost adus împreună cu presupusul său complice, Fane Risipițeanu.

“În fața deținuților e un alt om!”

Gheorghe Dincă este acuzat de comiterea a opt infracțiuni, urmând să părăsească arestul central al Poliției Capiatlei. De îndată ce magistrații de la Tribunalul Olt vor intra în posesia dosarului, vor decide dacă vor menține sau nu măsura arestării inculpatului. Astfel, Dincă își va începe viața de penitenciar în câteva zile. Transferul lui Gheorghe Dincă se va realiza în dimineața zilei de 16 ianuarie. Deținuții știu deja că trebuie să sosească.

„De cele mai multe ori, deţinuţii încarceraţi pentru viol au parte de altceva. Să vină, va avea un tratament special”, au transmis mai mulţi deţinuţi.  Mai mult decât atât, unii dintre deţinuţi i-au trimis chiar scrisori din închisoare mamei Luizei şi au spus că şi ei cred că Dincă face parte dintr-o reţea de traficanţi de persoane, iar asta îl sperie pe Dincă.

„Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, au spus surse din cadrul anchetei atunci când Dincă a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava, potrivit adevărul.ro.

Procurorul general Bogdan Licu a confirmat miercuri, 15 ianuarie, avizul penntru rechizitoriul în dosarul Caracal. Conform spuselor sale, există dovezi suficiente care atestă că Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu au fost ucise de Dincă, au fost violate şi trupurile ambelor fete au fost arse.

Gheorghe Dincă este așadar acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două infracţiuni şi profanarea de cadavre sau morminte – două infracţiuni. Tot în acelaşi dosar este acuzat şi prietenul lui Dincă, Fane Risipiţeasnu, acuzat de viol.

Urmăriți Impact.ro și pe