EXCLUSIV. Bogdan Stelea știe cum se poate califica naționala lui Rădoi la Mondiale. ”Trebuie să ne vedem lungul nasului”

Radu Oprișan 08.12.2020, 12:01
EXCLUSIV. Bogdan Stelea știe cum se poate califica naționala lui Rădoi la Mondiale. ”Trebuie să ne vedem lungul nasului”

Fostul internațional anticipează o misiune dificilă pentru naționala României în grupa de calificare la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Bogdan Stelea știe cum se poate califica naționala lui Rădoi la Mondiale.

Fostul goal-keeper-ul României nu s-a ferit să spună că prima reprezentativă a țării noastre trebuie să privească realist situația din grupă.

Bogdan Stelea, sfaturi pentru calificarea naționalei lui Rădoi la Mondiale

Fostul portar al primei reprezentative nu le dă nicio șansă tricolorilor în dubla cu Germania, pe care o consideră marea favorită a grupei J. Trupa lui Joachim Low este văzută de toată lumea marea favorită a seriei, iar Stelea se numără printre specialiștii care consideră că singura miză realistă a României este ocuparea locului 2 în grupă:

„ Trebuie să ne vedem lungul nasului. Nu putem spera decât maximum la locul doi. De fapt, putem visa la locul doi. Cu Germania nu are rost să vorbim, ei sunt la cu totul alt nivel, nu ne putem compara.”, opinează  Stelea, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Impact.ro.

Realist, ca de obicei, Bogdan Stelea consideră că naționala României poate emite pretenții pentru locul doi în grupă doar cu o atitudine schimbată. Plasarea în cea de-a doua urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor preliminarii pentru calificarea la Mondiale nu este văzută ca un avantaj de Arnold.

Pericolul Islanda

Stelea crede că Islanda, Macedonia de Nord și Armenia nu trebuie tratate cu superioritate, mai ales după ultimele isprăvi reușite de aceste selecționate la precedentele campanii de calificare:

„ Islanda ne-a demonstrat că ne poate bate, iar daca noi continuăm să ne lăsăm indimidați, dacă jumăm timorați, iarăși ne vor bate. Macedonia este calificată la campionatul european, deci este meci greu. La fel și cu Armenia, care nu este deloc o echipă slabă”, a mai spus Stelea.

Bogdan Stelea stie cum se poate califica nationala lui Radoi la Mondiale din Qatar
Bogdan Stelea stie cum se poate califica nationala lui Radoi la Mondiale din Qatar

Mesajul portarului român, care s-a aflat în lotul României la trei Campionate Mondiale pentru tricolori a fost cât se poate de clar:

„Nu trebuie să ne lăsăm intimidați! Nu vom avea o viață ușoară, dar nu este nici imposibil”.

Drum lung până la Mondialele din 2022

România și-a aflat adversarii pentru viitoarea campanie de calificare la Mondialele din 2022, ce se vor desfășura în Qatar. Naționala lui Rădoi a fost repartizată în grupa J, alături de reprezentativele Germaniei, Macedoniei de Nord, Islandei, Armeniei și Lichtenstein.

Clasarea pe locul al doilea în grupă nu înseamnă automat calificarea la turneul final. Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manşă! Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Naţiunilor vor juca în deplasare.

Bogdan Stelea, în luptă cu atacanții croați la ultimul meci al României la un Mondial
Bogdan Stelea, în luptă cu atacanții croați la ultimul meci al României la un Mondial

România nu a mai fost prezentă la un turneu final de Campionat Mondial din 1998. Atunci, tricolorii conduși în teren de Hagi reușeau să ajungă în optimile de finală. Aici aveau să fie eliminați de Croația, la capătul unui meci decis de golul din penalty al lui Davor Suker.

La acel meci, „Stelică” a apărat poarta României, având câteva intervenții salutare în fața atacanților croați.

Urmăriți Impact.ro și pe