Ultimele amenzi din televiziune: ce a pățit Victor Ciutacu

Redacția IMPACT 23.04.2020, 15:09
Ultimele amenzi din televiziune: ce a pățit Victor Ciutacu

Victor Ciutacu a fost inclus pe listele CNA în ceea ce privește sancționarea pentru conținutul media prezentat în cadrul uneia dintre emisiunile sale. Ultimele amenzi din televiziune au fost date din cauza unei emisiuni de pe postul România TV.

Ultimele amenzi din televiziune, pentru România TV

Postul de televiziune a fost amendat cu o sumă destul de mare, pentru una dintre edițiile dintr-o emisiune prezentată de către Victor Ciutacu. Mai exact, sancțiunea din partea Consiliului Național al Audiovizualului a fost cea de 5.000 de lei. CNA a decis amendarea postului TV, dar și a moderatorului, în plină pandemie cu noul virus.

Ultimele amenzi din televiziune: ce a pățit Victor Ciutacu
Victor Ciutacu a fost sancționat din cauza unei ediții din luna martie a acestui an ce o înfățișa pe Sorina Pintea încătușată

Postul de știri a fost amendat cu suma respectivă din partea Consiliului Național al Audiovizualului. A fost vorba despre una dintre edițiile moderate de Victor Ciutacu, a unei emisiuni în care era prezentată și încătușarea fostului ministru, Sorina Pintea. Ediția a fost transmisă în luna martie din 2020 și s-a considerat că au fost făcute mai multe declarații neadevărate despre procurorii DNA și situația fostei reprezentante din guvern.

Iată ce a pățit Victor Ciutacu?

Toate acestea au fost transmise pe România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul culminant”. Subiectul acelei ediții a fost „încătușarea Sorinei Pintea de către procurorii DNA”, pe când pe ecran au fost titrate și informațiile „Torționarii lui Kovesi în sfidează pe noul șef DNA”,  potrivit paginademedia.ro.

„Sunt mai multe lucruri grave aici. Unul este incalificabil, dacă intr-adevăr și presupun că DNA-ul nu se apuca să inventeze o poveste. Dacă DNA-ul a dat aceste informații unui reporter de la România TV, cum că procurorii nu mai au nicio treabă din momentul în care suspectul e in inchisoare și aceste informații nu au fost spuse pe post, este foarte grav. (…) Eu cred că la ce făcea referire noul șef DNA, e că suspecții nu vor mai fi duși la DNA cu cătușe, așa cum s-a mai întâmplat. Partea din pușcărie la spital cade în sarcina altor forțe de ordine. Să induci ideea că ea a fost încătușată că așa au vrut procurorii, din păcate, este o legătură incorectă.”, a susținut Radu Herjeu, reprezentant al CNA.

Urmăriți Impact.ro și pe