EXCLUSIV. Actorii plâng trecerea în neființă a lui Vladimir Găitan. „Pe noi ne admira”

Simona Ecovoiu 11.11.2020, 07:59
EXCLUSIV. Actorii plâng trecerea în neființă a lui Vladimir Găitan. „Pe noi ne admira”

Doliu pe scena teatrului românesc. Actorul Vladimir Găitan a murit marți seară, 10 noiembrie 2020, la 73 de ani. Actorii plâng trecerea în neființă a lui Vladimir Găitan. „Pe noi ne admira”.

Actorii plâng trecerea în neființă a lui Vladimir Găitan

Vladimir Găitan s-a luptat cu o boală cumplită, timp de aproximativ trei decenii, deși atunci când i-a fost pus diagnosticul, medicii i-au mai dat doar 10 ani de viață. Faimosul actor a murit marți seară, 10 noiembrie 2020, la vârsta de 73 ani.

Colegii săi de la teatru au fost devastați atunci când au auzit vestea:

„Am descoperit atunci  un om deosebit de frumos, de blând și de delicat care își iubea profesia și colegii și care a făcut foarte multe pentru cinematografia românească. Iubea tinerii actori. Ne admira. Veșnică lui pomenire”, a spus Silviu Biriș pentru impact.ro

„Despre Vladimir Gaitan pot spune ca era un om cald, placut, cu o poveste de viata mult incercata! L-am cunoscut prin regizorul Ioan Carmazan, intr-o emisiune sociala, demult, la Tele7abc. De atunci ne-am intersectat pe diverse planuri artistice. La un eveniment mi-aduc aminte ca mi-a povestit de problemele de sanatate ce l-au tulburat de-a lungul timpului. Era un maestru al cuvantului si un profesor admirabil. Imi pare sincer rau! Condoleante!”, a declarat Raluca Guslicov, actrița Teatrul de Comedie, pentru impact.ro

Ce mesaje au scris colegii lui Vladimir Gaitan, la moartea acestuia
Ce mesaje au scris colegii lui Vladimir Gaitan, la moartea acestuia

Ce mesaj emoționant a publicat Vlad Rădescu, la moartea lui Vladimir Găitan

Vlad Rădescu a fost cel care a anunțat, pe Facebook, trecerea în neființă a marelui actor.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook.

Vladimir Găitan s-a luptat cu boala nemiloasă timp de 30 de ani. În fiecare an, actorul făcea transfuzii de sânge, precum și citostatice, la un spital din București.

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei.

Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, spunea, în urmă cu un an, Vladimir Găitan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...