Cine i-a alinat lui Vladimir Găitan lupta cu boala. ”Regret că băiatul meu nu și-a găsit locul aici”

Ana Anitoiu 10.11.2020, 21:52
Cine i-a alinat lui Vladimir Găitan lupta cu boala. ”Regret că băiatul meu nu și-a găsit locul aici”

Vladimir Găitan s-a luptat cu o boală cumplită, timp de aproximativ trei decenii, deși atunci când i-a fost pus diagnosticul, medicii i-au mai dat doar 10 ani de viață. O persoană i-a mai alinat durerea actorului care a avut un regret, în privința fiului său.

Cine i-a alinat lui Vladimir Găitan lupta cu boala

Vladimir Găitan mai simțea alinare atunci când îl vizita nepoțica lui ”splendidă”, după cum s-a mândrit el, sau când o vedea în imagini. Copila locuiește în Londra, alături de fiul lui, Alexandru.

”Am o soţie minunată, doi copii care-mi încălzesc sufletul, Gloria, care e actriţă şi mi-a fost chiar colegă de scenă şi de film, şi Alexandru, care e finanţist, locuieşte la Londra şi lucrează ca manager la cea mai mare bancă din Anglia, ginerele meu, soţul Gloriei, şi nora mea, soţia lui Alexandru, care mi-a dăruit o nepoţică splendidă, Amelia Grace, dar nu sunt fericit.

Problemele de sănătate şi neputinţa fizică m-au destabilizat profund. Din cauza asta, nu am mai fost capabil să joc într-un spectacol pe care îl iubesc şi în care făceam chiar o performanţă actoricească: «… escu», de Tudor Muşatescu, în regia lui Alexandru Dabija. Nu mai puteam să-l duc fizic. Am rămas cu piesele care nu mă solicită atât de mult”, a povestea actorul, în Formula As.

Cine i-a alinat lui Vladimir Gaitan lupta cu boala din cauza careia a murit
Fiul lui Vladimir Gaitan, nepotica lui si nora lui

Vladimir Găitan, care a devenit celebru în anul 1980, cu interpretarea personajului Tudor Gheorghiu din filmul ”Ultima noapte de dragoste”, se lupta de mai bine de trei decenii cu o formă rară de cancer al sângelui.

Mai exact, Vladimir Găitan a fost diagnosticat cu Policitemia vera – o boală declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. În cazul pacienților cu această afecțiune, măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular este iminent.

Ce regret a avut actorul Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan, căsătorit cu o unguroică,  a mărturisit, în urmă cu ceva timp, că avea un regret, legat de fiul lui, căsătorit cu o femeie cu origini asiatice, precum și de splendida lui nepoțică.

”Regret că băiatul meu nu şi-a găsit locul aici, în România. Aş fi vrut să stau cu nepoţica mea pe genunchi mai des. Întâlnirile noastre de câte trei zile, la nu ştiu cât timp, nu pot să lege relaţia dintre bunic şi nepot. Şi asta mă doare îngrozitor. Toate lacrimile astea interioare simt cum mă erodează.

Am impresia, nu cu deprimare, ci doar cu luciditate, că sunt o clepsidră: nisipul din partea de sus sunt eu, cel deplin, şi viaţa mea cea deplină, din tinereţe şi maturitate, dar nisipul se scurge şi mă tot duc. În partea de sus rămân din ce în ce mai puţin, iar în partea de jos, ce e? Bătrâneţe, degradare fizică, tristeţe şi apoi urmează doar clipa când ultimul grăunte de nisip s-a prelins, iar eu voi fi trecut la cele sfinte”, spunea el.

”Băiatul meu are o fetiță cu origini chineze și thailandeze, deci este așa un amestec în copilul acesta… Ceva ce nimeni nu poate să-și imagineze”, mai spunea actorul.

Într-un interviu oferit pentru emisiunea „Destine ca în filme” de la TVR 2, actorul Vladimir Găitan a mărturisit că a fost foarte mândru să joace alături de fiica lui, Gloria.

”Am fost tare mândru. Gloria dădea examenul de absolvire la IATC cu acel spectacol. Sigur că i-am fost recunoscător lui George Mihăiță pentru că ne-a aprobat să jucăm la Teatrul de Comedie, dar nimeni nu se aștepta ca spectacolul să fie și un mare succes.

Dacă nu aș fi pățit acele necazuri, dacă nu ar fi apărut problemele de sănătate, o jucam și astăzi, sunt convins, cu toate biletele vândute”, spunea el.

Urmăriți Impact.ro și pe