Evenimentul care a marcat-o pe Stela Popescu în copilărie. Acesta e motivul pentru care nu și-a dorit niciodată să devină mamă

Ana Anitoiu 23.11.2022, 17:04
Evenimentul care a marcat-o pe Stela Popescu în copilărie. Acesta e motivul pentru care nu și-a dorit niciodată să devină mamă

Regretata actriță Stela Popescu a dezvăluit la un moment dat că în copilărie a fost marcată de un eveniment tulburător și că acel incident a fost motivul din cauza căruia nu și-a dorit niciodată să devină mamă.

Stela Popescu, despre motivul pentru care părinții ei s-au căsătorit de două ori

Stela Popescu, care a murit la data de 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, a cunoscut România la vârsta de cinci ani, când mama ei a adus-o în țară din Basarabia, după ce tatăl ei a fost deportat de bolșevici în Siberia. După 18 ani, părinții ei s-au căsătorit din nou, după ce amândoi au avut câte un alt partener de viață care a decedat.

„Eu m-am chinuit să-l aduc în țară și am reușit până la urmă. El, ca și mama, își refăcuse viața, se recăsătorise, dar destinul a făcut ca și soțul mamei și soția tatălui să se prăpădească și ca părinții mei să se întâlnească și să se căsătorească iar, după 18 ani.

Totuși, reîntâlnirea nu a fost atât de emoționantă, tata era destul de distant, așa era firea lui, și, oricum, s-au recăsătorit de dragul meu, nu pentru că nu mai puteau unul după altul”, povestea Stela Popescu, într-un interviu acordat revistei Tango.

Stela Popescu, povestea unui copil refugiat din calea rușilor. Dan Negru, imagine emoţionantă cu regretata actriţă
Stela Popescu

Motivul pentru care Stela Popescu nu și-a dorit să devină mamă

Stela Popescu a explicat atunci și care a fost motivul pentru care nu și-a dorit să devină mamă. Un incident din copilărie a făcut-o să se teamă de medici și de injecții. Actrița a avut o fiică adoptivă, Doina Maximilian.

„Eu am avut un incident la 5 ani, am făcut operație, pe viu, la cap. M-a mușcat un păianjen otrăvitor și am făcut o infecție uriașă și am rămas cu o frică înspăimântătoare de doctor, de injecție. (…) Întotdeauna mi-a fost frică de durere”, a povestit atunci Stela Popescu.

Stela Popescu a mai povestit că marea ei dragoste a fost Puiu Maximilian, pentru care a fugit de la primul soț, Dan Puican, călare pe un Renault 16. Regretata actriță a spus că deși primul ei soț a fost un bărbat extraordinar, nu a simțit cu el chimia pe care a avut-o cu cel de-al doilea, care a murit în anul 1998.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...