Cum se înțelegeau, de fapt, Alexandru Arșinel și Stela Popescu. Ce se întâmpla de fiecare dată în culisele spectacolelor lor

Anca Manolica 30.09.2022, 18:49

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au format unul dintre cele mai celebre și iubite cupluri de umoriști de pe scena teatrului românesc. Decenii la rând au încântat publicul cu prestațiile lor de excepție, devenind extrem de apropiați. Petreceau atât de mult timp împreună, încât la un moment dat s-a spus că sunt împreună. Iată cum era relația dintre cei doi mari actori.

Cum se înțelegeau, de fapt, Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Alexandru Arșinel și Stela Popescu au fost zeci de ani parteneri de scenă, formând unul dintre cele mai iubite cupluri de artiști de revistă. Timp de aproape 40 de ani, cei doi au încântat spectatorii în sute de spectacole atât în România, cât și peste hotare, devenind, fără dar și poate, regii incontestabili ai comediei.

Deși între cei doi actori exista o chimie deosebită pe scenă, în afara ei au fost doar doi colegi. Dat fiind că au jucat mulți ani împreună, o viață, au existat speculații conform cărora cei doi ar fi fost împreună. Dar nu a fost deloc așa, Stela Popescu și Alexandru Arșinel negând cu tărie acest lucru.

Alexandru Arșinel și Stela Popescu
Alexandru Arșinel și Stela Popescu

Au existat confuzii și în vremea în care juca alături de Ștefan Bănică Senior

Actrița era măritată cu Mihai Maximilian, cel care le scria și cupletele, iar Alexandru Arșinel avea, la rândul său, o căsnicie de durată împreună cu Marilena, cea care i-a dăruit doi copii. În urmă cu mai mulți ani, regretata actriță a mărturisit că această confuzie a existat și în vremea în care ea juca pe scenă alături de Ștefan Bănică Senior, ținând să precizeze că relația dintre ea și Alexandru Arșinel a fost doar una de colegialitate.

„Eu am avut doi parteneri. Am jucat opt ani cu Ştefan Bănică şi 35 de ani cu Arşinel. Am avut norocul să fiu simpatizată de femeile din public. Am şi zis, glumind, odată că niciodată nu s-a spus că sunt amanta lui Arşinel, ci nevasta.

Ceea ce este o chestie! Şi când jucam cu Bănică, la fel se întâmpla. Când a născut cea de-a doua soţie a sa, Moaţa, cu care a avut un băiat, Alexandru, care a murit, o doamnă l-a oprit pe Ştefan pe stradă şi l-a întrebat: „Cum se simte doamna Stela după naştere?” La care el s-a uitat lung şi i-a răspuns: „Dar Stela nu e nevasta mea. Pe nevasta mea o cheamă Moaţa!”.

La fel este percepţia şi cu Arşinel, toată lumea crede că sunt soţia lui. Acest lucru se datorează faptului că între noi, pe scenă, relaţia este perfectă şi armonioasă. Din clipa în care am ieşit de pe scenă, noi nici măcar buni prieteni nu suntem. Nu ne facem vizite, nu mâncăm împreună… La noi, teatrul este legătura. Am jucat împreună în toată ţara, am repetat împreună, dar niciodată între noi nu s-a creat acea stare de simpatie personală!”, a mărturisit Stela Popescu.

În anii în care cei doi au jucat pe aceeași scenă, au avut parte de o carieră fulminantă, cu sute de spectacole, în țară și în străinătate, apariții la TV, în filme sau reclame.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...