Eugen Tomac despre AUR: „Este exclus să am orice fel de dialog cu un partid xenofob”

Gabriela del Pupo 21.02.2022, 16:45
Eugen Tomac despre AUR: „Este exclus să am orice fel de dialog cu un partid xenofob”

Eugen Tomac, reales în acest week-end președinte al PMP, respinge cu vehemență direcția în care se îndrepta fostul președinte Cristian Diaconescu, prin discuțiile pe care le-a avut cu George Simion, unul dintre cei 2 lideri AUR. Una dintre variantele vehiculate în urma discuțiilor era trecerea unor parlamentari AUR la PMP astfel încât partidul să poată fi reprezentat în Parlament.

„Este exclus să am orice fel de dialog cu un partid xenofob, un partid antieuropean, un partid extremist prin definiţie”

Eugen Tomac spune că nu vor exista pe viitor astfel de discuții și a mai precizat că nu înțelege motivul pentru care fostul lider al partidului a acceptat o astfel de asociere. Acesta a precizat că nu se pune problema unei asocieri și că regretă faptul că fostul lider a venit cu o astfel de abordare.

„Este exclus să am orice fel de dialog cu un partid xenofob, un partid antieuropean, un partid extremist prin definiţie, prin comportament și prin mesajele pe care le transmite. Deci nu înţeleg care a fost raţionamentul pentru care domnul Diaconescu și-a dorit foarte mult o apropiere de acest partid extremist. Niciodată nu am încurajat un asemenea tip de comportament, niciodată nu am discutat cu domnul Diaconescu despre un asemenea proiect. Regret că a intrat în această logică politică, nu mă așteptam să aibă o asemenea abordare (…). Este exclusă orice formă de asociere”, a declarat Eugen Tomac la RFI.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe
Cristian Diaconescu

Nici PNL nu este o variantă viabilă de fuziune sau asociere

Nici o fuziune a PMP cu PNL nu se întrevede în viitorul apropiat, preşedintele Mişcării Populare a spus că deocamdată nu are în plan nici o astfel de direcție pentru PMP. Acesta a mai spus că intenționează ca partidul pe care îl conduce să reprezinte o alternativă reală la politicile de stânga.

Nu avem în agenda noastră nici un fel de proiect de fuziune cu nici un fel de partid. Ceea ce ne interesează acum este să ne consolidăm, să facem o evaluare cât se poate de onestă în interiorul PMP şi bineînţeles să punem umărul astfel încât în 2024 dreapta curată şi curajoasă să poată deveni cu adevărat o alternativă la stânga” a mai precizat liderul PMP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...