Este vestea zilei! Toți românii trebuie să știe asta. Sunt anunțate controale sporite

Badea Violeta 01.09.2021, 11:42
Este vestea zilei! Toți românii trebuie să știe asta. Sunt anunțate controale sporite

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) anunță că numărul controlorilor de bilete pe de autobuze, troleibuze și tramvaie STB în București și Ilfov crește începând cu 1 septembrie. Avertismentul vine după ce datele arată că doar 10% dintre călători își plătesc biletul!

Controale sporite în mijloacele de transport în comun

TPBI anunță că a obținut sprijinul autorităților locale pentru a spori controalele în mijloacele de transport în comun, după ce a constatat că numai circa 10% dintre pasageri își plătesc biletul de călătorie. Măsura se va aplica începând cu data de 1 septembrie.

Conform datelor oficiale, doar 210.500 de călători au bilete valabile în fiecare zi la o estimare de aproximativ 2,1 milioane de călători pe zi.

„Foarte mulți petenți reclamă faptul că în rândul călătorilor există persoane care nu dețin titlu de călătorie, dar, printr-un comportament agresiv față de echipele de control, nu sunt sancționați.

Pentru a evita potențialele conflicte, TPBI a obținut sprijinul autorităților locale, care vor asigura prezența unor reprezentanți ai poliției în cadrul echipelor de control”, se precizează într-un comunicat transmis de TPBI.

Controale sporite in mijloacele de transport in comun
Controale sporite in mijloacele de transport in comun

Sistemul de transport din regiunea București-Ilfov a fost integrat

Amintim că începând cu data de 1 august, sistemul de transport din regiunea București-Ilfov a fost integrat. Acest lucru înseamnă cănu mai există diferențe de preț între liniile urbane, regionale și expres, iar călătorii pot circula cu un singur bilet pentru a se deplasa cu metroul sau cu mijloacele de transport în comun de suprafață.

Călătorii au varinata de a folosi un card de transport pentru călătoriile cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul pe liniile STB. De asemenea, aceștia mai pot achita biletele sau abonamentul cu ajutorul aplicației 24Pay sau prin SMS. În plus, opțiunea de plată a contravalorii călătoriei cu un card bancar contactless direct la validator a rămas valabilă. Aceasta poate fi folosită în autobuzele Otokar și Mercedes Hibrid sau pe liniile de tramvai 1/10 și 41.

Cresc amenzile pentru cei care circulă fraudulos

TPBI anunță că suprataxa pentru călătorii fără bilet este de 80 de lei. Cei care sunt prinși că circulă fraudulos și achită această taxă se vor alege cu cardul de suprataxă ca titlu valabil de călătorie în ziua respectivă.

De asemenea, reprezentanții avertizează că a crescut și amenda pentru pasagerii care nu vor să achite suprataxa, aceștia fiind obligați să plătească între 300 și 500 de lei după încheierea procesului verbal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...