Este oficial! Casa de pensii a făcut anunțul. Toți pensionarii trebuie să știe asta

Iancu Andreea 11.01.2021, 12:40
Este oficial! Casa de pensii a făcut anunțul. Toți pensionarii trebuie să știe asta

Casa de pensii a prezentat cele mai recente informații privind indemnizațiile sociale pentru pensionari. Astfel, oficialii Casei Naționale de Pensii Publice au prezentat care esta valoarea medie a pensiilor din România, precum și unde se înregistrează cei mai mulți beneficiari din țară.

Ce a anunțat casa de pensii

Casa Națională de Pensii a anunțat că numărul total de beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari a ajuns la cifra de 941.558 de persoane, potrivit datelor centralizate în luna noiembrie 2020. Astfel, se constată o scădere cu 1.624 de pensionari față de luna anterioară. Din totalul pensionarilor înregistrați în luna noiembrie, 797.052 sunt pensionari din sistemul public, iar 144.506 sunt pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

Totodată, valoarea medie a indemnizației a ajuns la aproximativ 300 de lei. În privința beneficiarilor din sistemul public, valoarea medie suportată de bugetul de stat este de 299 de lei. Cele mai mari sume înregistrate de CNPP au fost raportate în județele Cluj, 349 de lei, Bistrița Năsăud cu 342 de lei și Hunedoara, unde indemnizația ajunge la 338 de lei. În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, pensia medie este de 158 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în Bucureşti, unde sumele sunt cuprinse între 204 lei şi 253 lei, în funcţie de sector, dar şi în judeţele Ilfov, cu 259 lei şi Gorj, 233 lei.

Ce se întâmplă cu pensiile pe luna ianuarie 2021
Ce se întâmplă cu pensiile pe luna ianuarie 2021

Plata pensiilor nu se va face cu întârzieri. Ce se întâmplă cu pensiile speciale

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice a afirmat în cursul zilei de vineri că nu vor exista întârzieri în privința plății pensiilor aferente lunii ianuarie. Daniel Buciu a anunțat că toate categoriile de pensionari vor beneficia de plata indemnizațiilor pentru prima lună a anului 2021.

Niciun talon de pensie nu a fost tipărit sau retipărit greşit, ba dimpotrivă ne aflăm în graficul normal de plată al pensiilor către beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor prin Compania Naţională Poşta Română, dar şi beneficiarii care au optat pentru plata pensiilor în cont curent, potrivit convenţiilor în vigoare, a precizat şeful CNPP.

În privința pensiilor speciale, care se acordă conform legislației existente deja, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 226/2020, taloanele de pensie pentru un număr de 4.603 beneficiari vor fi tipărite cu valoarea aferentă lunii decembrie. Acest fapt ține cont de unele măsuri fiscal-bugetare precum şi de modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, care nu permit actualizarea cu rata medie a inflaţiei a valorii indemnizațiilor.

Facem precizarea că, nici pentru aceste categorii de pensii speciale, nu există nicio întârziere cu privire la termenul de plată a lor către beneficiari, a transmis vineri seara Daniel Buciu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...