Uluitor! Site-ul care te ajută să ieși rapid la pensie. Gata cu drumurile inutile la Casa de Pensii. Ce trebuie să știe pensionarii

Ana Anitoiu 17.11.2020, 13:07
Uluitor! Site-ul care te ajută să ieși rapid la pensie. Gata cu drumurile inutile la Casa de Pensii. Ce trebuie să știe pensionarii

Un site ajută românii să iasă mai ușor la pensie, fără mari bătăi de cap, cu un singur drum la Casa de Pensii, în baza unei programări. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ce site te ajută să ieși rapid la pensie

Ministrul Muncii a anunțat că a fost dezvoltat site-ul pensiamea.ro, de o echipă de voluntari. Prin intermediul acestuia, cei care vor să se pensioneze vor trebui să facă un singur drum la Casa de Pensii.

Violeta Alexandru a mai spus că a luat inițiativa ce se și numește ”Un singur drum la Casa de Pensii” cu două scopuri. Mai întâi, simplificarea procesului de pensionare. Apoi, siguranța lor, pe timpul pandemiei de coronavirus.

”Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres.

La baza întregii dezvoltări economice și în spatele fiecărei școli, spital sau drum construit din bani publici stau milioanele de români care aleg să muncească și să contribuie la dezvoltarea României. Până acum, când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus.

Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea «Un singur drum la Casa de Pensii». Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei”, a anunțat Violeta Alexandru.

Site-ul ce te ajuta sa iesi la pensie mai usor, cu un singur drum la Casa de Pensii
Un singur drum la Casa de Pensii. Homepage-ul site-ului pensiamea.ro

Cum se folosește site-ul. Ce trebuie să facă cei care vor să iasă la pensie

Potrivit ministrului Muncii, procedura este simplă, pentru cei care vor să iasă la pensie. Aceștia trebuie să respecte doar trei pași.

”Toate documentele se trimit electronic, se comunică cu reprezentanții caselor și după ce totul este în regulă, se programează venirea la Casa de pensii pentru ridicarea deciziei. 

Pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii, am dezvoltat site-ul: www.pensiamea.ro.

De astăzi, românii pot ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmărind doar 3 pași simpli:

  1. Adună toate documentele cerute.
  2. Încarcă documentele pe site-ul CNPP.
  3. Programează-te pentru a ridica decizia de pensionare.

Să îmi spuneți și voi dacă ajută. Ideea a plecat de la dialogul meu constant cu pensionarii. Mă tot gândesc la soluții pentru a respecta oamenii care au muncit în această țară”, a mai scris ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mai spus că, în viitor, ar vrea ca decizia de pensionare să fie trimisă prin poștă, astfel încât să nu mai fie necesar nici măcar un drum la Casa de Pensii. În plus, ministrul Muncii vrea ca fiecare decizie de pensionare să ajungă prin poștă alături de un mesaj de mulțumire din partea statului pentru toată munca depusă de-a lungul vieții profesionale.

Urmăriți Impact.ro și pe