Este atât de frig în Miami încât cad iguane din cer. Autoritățile au emis o alertă meteo Video

Cătălina Burghelea 31.01.2022, 08:07
Este atât de frig în Miami încât cad iguane din cer. Autoritățile au emis o alertă meteo Video

Autoritățile din orașul american Miami, cunoscut pentru plajele sale cu nisip fin și vremea perfectă pentru un bronz de revistă, se confruntă cu un fenomen straniu. Cad iguane din copaci, din cauza temperaturilor reci, cu care nu sunt obișnuite reptilele. Imaginile au ajuns pe internet și fac înconjurul lumii.

Este o pasăre sau un avion? Nu, sunt igoane care cad din copaci

Aerul arctic a ajuns, duminică, în Florida, determinând o scădere bruscă de temperatură. Din cauza frigului, iguanele cu sânge rece din stat nu se descurcă bine la temperaturi atât de scăzute și cad la pământ într-o manieră zombie. Iguanele înghețate pot rămâne paralizate pe pământ ore în șir până când vremea se încălzește suficient. Efectul este temporar.

În Florida este atât de frig încât cad iguane din copaci! Meteorologii americani au emis mai multe alerte, după ce localnicii au semnalat că din cer cad reptile. În Miami, s-au înregistrat temperaturi de 2 grade Celsius, însă percepția reală este de zero grade, pe seama vântului.

„Cea mai mare a teritoriului statului va rămâne, în principal, senină și rece, cu posibilitatea ca, izolat sau pe alocuri, să se semnaleze iguane căzute din copaci, din cauza temperaturilor sub limita de îngheț, care le pot paraliza”, a anunțat Centrul de Prognoză Meteo, potrivit CNN.

Ce se întâmplă atunci când vremea se încălzește

Vestea bună este că reptilele își vor recăpăta energia și vor reveni la viață, odată cu încălzirea vremii. Valul de aer polar a făcut ca temperaturile din Miami, duminică dimineață, să fie la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. Avertismentele de îngheț sunt în vigoare pentru aproximativ 10 milioane de oameni din Florida, inclusiv Jacksonville, Orlando, Tampa și Melbourne.

Reptilele nu pot suporta frigul

Dar de ce iguanele verzi din Florida au o reacție atât de dramatică la vremea rece? Experta Sarah Funck a explicat că reptilele nu sunt native din Florida, așa că nu pot tolera temperaturi mai scăzute, cu atât mai puțin frigul. Însă, pe măsură ce vremea se încălzește, creaturile „își revin de obicei destul de repede”, a mai dezvăluit specialista.

„În funcție de temperatură, iguanele pot îngheța sau pot fi chiar ucise. Când ajungem la temperaturi aproape de îngheț sau de îngheț, iguanele pot cădea uneori din copaci și pot sta întinse pe pământ”, a spus Funck.

Ce sunt sfătuiți locanicii să nu facă

Iguanele verzi sunt originare din America de Sud, America Centrală și Caraibe și au ajuns în Florida prin comerțul cu animale de companie. Ele au fost raportate pentru prima dată în stat în anii 1960, conform Comisiei pentru conservarea peștilor și a vieții sălbatice din Florida.

Sarah Funck a subliniat, de asemenea, că persoanele bine intenționate nu ar trebui să ia iguanele reci în casele lor sau în vehicule.

„Iguanele sunt animale sălbatice și, odată ce își revin și se încălzesc, ar putea acționa defensiv. Ele au dinți ascuțiți, gheare și o coadă lungă, pe care le pot folosi pentru a se proteja, ceea ce poate reprezenta un risc”, a spus ea, scrie USA Today.

Vremea rece este o problemă în Florida

În Florida, frigul ar putea provoca probleme sectorului agricol. Înainte de weekend, meteorologii AccuWeather au avertizat că vremea rece are un impact serios pentru culturile de citrice și fructe de pădure și i-au sfătuit pe fermieri să ia măsuri din timp pentru a minimiza sau a preveni daunele și pierderile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...