Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro. Un nou rival a apărut la orizont

Gabriel Peneș, Alexandrina Toader 22.06.2021, 10:22
Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro. Un nou rival a apărut la orizont

Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro. UEFA a desemnat stadionul Wembley din Londra drept loc de desfășurare a ultimului act al turneului final al Campionatului European, programat pe 11 iulie. Mai mult, pe aceeași arenă ar trebui să se desfășoare și semifinalele. Dar normele de carantinare impuse guvernul britanic au dus la un impas între acesta și UEFA, forul european amenințând că va lua Londrei găzduirea acestor partide.

Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro

Acum câteva zile, a apărut criza. Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro pe care UEFA a amenințat că o va muta în altă parte. Planul inițial era ca stadionul Wembley din Londra să fie gazda ultimului act al turneului final, dar și a semifinalelor acestuia. Însă, forul european intenționează să aibe aproape 2.500 de invitați la meciul de gală ce se va desfășura în 11 iulie. Dar guvernul britanic, confruntat cu problema pandemiei, a impus norme dure de carantină celor care sosesc în Regat. Astfel, orice persoană care ajunge în Insulă  venind dintr-o țară aflată pe lista roșie sau galbenă a autorităților, e nevoită să intre într-o carantină de 10 zile.

Mai mult, premierul Boris Johnson abia a anunțat amânarea cu o lună, până la 19 iulie, a ridicării măsurilor restrictive și de distanțare socială. Lucrul acesta n-a picat prea bine forului european care nu acceptă ca aceste norme să fie impuse și miilor săi de invitați speciali. Așa că UEFA a amenințat că va schimba locul finalei, dar și al semifinalelor, beneficiara urmând a fi Budapesta, unde guvernul maghiar permite accesul total al suporterilor pe stadion, așa cum s-a văzut și în meciurile din „grupa morții”, unde Ungaria a jucat deja cu Portugalia, 0-3 și Franța, 1-1.

Englezii trag cu dinții de organizarea finalei Euro. Un nou rival a apărut la orizont
Dacă negocierile dintre guvernul britanic și UEFA se vor încheia cu bine, stadionul Wembley va putea primi 75.000 de spectatori la finala Euro

Un nou rival a apărut la orizont

Situația a pus în încurcătură guvernul britanic, primul-ministru declarând că sănătatea publică este prioritatea numărul 1 a cabinetului său. Totuși, cele două „tabere” s-au așezat la masa negocierilor și, după cum anunța cotidianul The Sun, sunt foarte aproape de a ajunge la o înțelegere. Discuțiile dintre reprezentanții guvernului și cei ai UEFA au intrat „în prelungiri”, desfășurându-se inclusiv pe parcursul nopții de luni spre marți, scrie ziarul citat. Rezultatul pare a fi pozitiv, oficialii fiind la un pas de a permite exceptarea de regulile carantinei pentru invitații VIP ai UEFA, numai ca finala să rămână „bătută-n cuie”, pe Wembley.

Pentru finală, va fi permis accesul de 100% al fanilor, aproximativ 75.000 de spectatori fiind așteptați să asiste la finala Euro 2020. Pe de altă parte, pe lângă Budapesta, a intrat în scenă și un alt pretendent la organizarea finalei. Conform publicației amintite, premierul italian, Mario Draghi, a declarat că „lucrăm pentru organizarea ei (n.r – a finalei Euro)” și că i se pare un lucru normal ca aceasta să se desfășoare departe de „un focar de infecție” cum e considerată Londra din cauza ratei încă ridicate de infectare cu coronavirus.

 

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....