Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020. Ce i-ar fi obligat UEFA să facă pe jucătorii Danemarcei

Gabriel Peneș 14.06.2021, 17:22
Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020. Ce i-ar fi obligat UEFA să facă pe jucătorii Danemarcei

Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020 la adresa UEFA. În minutul 43 al partidei Danemarca – Finlanda, starul danezilor, Christian Eriksen s-a prăbușit din senin, pe gazon. Jucătorul de 29 de ani a suferit un stop cardiac și doar intervenția promptă a medicilor i-a salvat viața. Dar au fost minute de groază pe stadionul din Copenhaga. Partida a fost reluată după aproape 2 ore și s-a încheiat cu victoria finlandezilor, cu 1-0.

Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020

Sunt departe de a se stinge ecourile incidentului medical din timpul partidei Danemarca – Finlanda. Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020. Vedeta naționalei daneze, Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al întâlnirii disputate sâmbătă, la Copenhaga. Intervenția medicilor a fost promptă, dar Eriksen a zăcut vreme de aproape 20 de minute pe gazon, fiind supus inclusiv manevrelor de resuscitare. El a fost transportat la spital, unde se află în stare deja stabilă. Partida a fost întreruptă, iar UEFA a decis, după o ședință de urgență, să fie reluată după aproape 2 ore de la incident.

Finlandezii s-au impus, finalmente, cu 1-0, în fața unor danezi care nu mai erau cu gândul decât la colegul lor. Ulterior, s-a spus că meciul a fost reluat inclusiv la dorința jucătorilor din naționala Danemarcei, dar adevărul pare a fi nițel altul.

Am fost puşi într-o poziţie în care, din punct de vedere personal, eu cred că nu trebuia să fim puşi. Aveam două opţiuni: fie să revenim a doua zi (duminică), fie să reluăm meciul. Ar fi trebuit ca cineva, cu o altă poziţie decât a noastră, să spună că nu este momentul pentru a lua o astfel de decizie şi că va trebui să aşteptăm până a doua zi pentru a decide. A fost o experienţă brutală să-ţi vezi coechipierul şi prietenul la pământ şi în suferinţă. Evident, am fost foarte afectaţi”, a declarat Kasper Schmeichel, portarul Danemarcei, în cursul unei conferinţe de presă.

Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020. Ce i-ar fi obligat UEFA să facă pe jucătorii Danemarcei
Acuzații grave în „cazul Eriksen” de la EURO 2020. Ce i-ar fi obligat UEFA să facă pe jucătorii Danemarcei

Ce i-ar fi obligat UEFA să facă pe jucătorii Danemarcei

Tatăl portarului de la Leicester și al naționalei daneze, fostul mare internațional Peter Schmeichel, a fost însă mai dur și a vorbit și despre cea de-a treia opțiune pe care UEFA a „fluturat-o” în fața colegilor lui Eriksen. A fost vorba, nici mai mult nici mai puțin, de pierderea partidei cu 0-3, la „masa verde”, dacă danezii n-ar fi reluat meciul.

Am văzut un comunicat oficial UEFA în care se spunea că au respectat cerința jucătorilor, care ar fi insistat ca meciul să se joace. Eu știu că nu acesta este adevărul. Sau depinde cum vezi adevărul. Au avut trei opțiuni la dispoziție: una a fost să joace imediat și să termine cele 50 de minute rămase. Următoarea era să joace acele 50 de minute ziua următoare, la prânz, la ora 12, iar a treia variantă era să piardă meciul la masa verde, 0-3. Deci gândiți-vă: chiar a fost dorința fotbaliștilor de a juca? Aveau de ales? Eu nu cred”, a declarat Peter Schmeichel, la emisiunea Good Morning Britain, de la ITV, potrivit Daily Mail.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....