Emmanuel Macron, apariție în stil hollywoodian, de Ziua națională a Franței. Președintele a marcat o premieră pentru un șef de stat

Ana Anitoiu 14.07.2022, 14:51
Emmanuel Macron, apariție în stil hollywoodian, de Ziua națională a Franței. Președintele a marcat o premieră pentru un șef de stat

Președintele francez Emmanuel Macron a avut o apariție în stil hollywoodian, de Ziua națională a Franței. La câteva luni după ce a fost reales în funcție, învingând-o pe Marine Le Pen, el a marcat o premieră pentru un șef de stat.

Ce premieră a marcat Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a publicat pe contul său de Twitter o înregistrare video făcută dintr-un avion de tip Alpha Jet, înaintea defilării militare de Ziua Naţională a Franţei. Ulterior, un purtător de cuvânt al Ministerului francez al Apărării a confirmat că președintele s-a aflat la bordul aeronavei, marcând astfel o premieră pentru un șef de stat.

„Pot să spun că militarii noştri sunt pregătiţi pentru mâine, iar noi vom fi acolo pentru a le spune că suntem mândri de ei”, a fost mesajul pe care l-a publicat Emmanuel Macron odată cu înregistrarea video, dar fără să precizeze dacă s-a aflat la bordul avionului.

Mai exact, președintele francez a vizitat, pe 8 iulie, Patrouille de France, unitatea de elită a Forțelor Aeriene și Spațiale Franceze, în timpul unei deplasări la Aeroportul Vélizy-Villacoublay, şi a zburat atunci la bordul unui avion de luptă Alpha Jet.

Emmanuel Macron, aparitie in stil hollywoodian, de Ziua nationala a Frantei
Emmanuel Macron si Tom Cruise

Cu ce actor de la Hollywood a fost comparat Tom Cruise

Vizita lui Emmanuel Macron la Patrouille de France a fost imortalizată de fotografa sa oficială, Soazig de la Moissonnière. Ea a publicat pe Instagram mai multe imagini în care președintele francez aduce aminte de filmul „Top Gun”, cu actorul Tom Cruise în rol principal, după cum au remarcat unii dintre internauți.

Liderul francez a fost fotografiat când, îmbrăcat în ținută de aviator, discuta cu piloți, în timp ce purta și un ecuson cu inscripţia „preşedintele Republicii, Emmanuel Macron, Patrouille de France” şi o cască la bordul unui avion de tip Alpha Jet. Patrouille de France s-a pregătit să survoleze joi Parisul, ca în fiecare an, dar şi Marsilia, de Ziua națională a Franței.

Emmanuel Macron a fost reales președinte al Franței, la finalul lunii aprilie, cu peste 58% din voturile exprimate de alegători. Însă, partidul său, Renaissance, nu a reușit să își păstreze majoritatea absolută la alegerile parlamentare din iunie. Noul guvern, condus de Elisabeth Born, a suferit o primă înfrângere, miercuri, în legislativul de la Paris care a respins reintroducerea pașaportului COVID-19.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...