Emma Răducanu, scandal de zile mari. Sportiva, criticată pentru antrenorul angajat de curând

Ana Anitoiu 30.07.2022, 16:12
Emma Răducanu, scandal de zile mari. Sportiva, criticată pentru antrenorul angajat de curând

Emma Răducanu a intrat într-un scandal de zile mari. Sportiva de origine română stabilită în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost criticată pentru antrenorul pe care l-a angajat de curând. Mai mulți specialiști au avertizat-o pe jucătoarea de tenis că alegerea ei ar putea avea consecințe serioase.

Ce antrenor a angajat Emma Răducanu

Emma Răducanu, în prezent locul 10 WTA, și-a angajat un nou antrenor pentru meciurile din Statele Unite ale Americii, unde va încerca să-şi apere titlul câştigat anul trecut la US Open. Tânăra a bătut palma cu rusul Dmitri Tursunov, în vârstă de 39 de ani, născut în Moscova, care a ocupat locul 20 ATP și a trăit o mare parte a vieții sale în SUA.

Jucătoarea de tenis, care va împlini 20 de ani la data de 13 noiembrie, va începe colaborarea cu antrenorul rus Dmitri Tursunov la turneul Citi Open de la Washington, ce începe la 8 august. Emma Răducanu nu mai avea antrenor din aprilie, când și-a încheiat colaborarea cu germanul Torben Beltz.

Dmitri Tursunov a fost antrenorul estonienei Anett Kontaveit, numărul 2 WTA, până la începutul lunii iunie. Această jucătoare a câştigat cinci turnee în timpul colaborării cu el. Anterior, a pregătit-o pe jucătoarea belarusă Arina Sabalenka, care la un moment dat a ocupat la rândul ei locul 2 WTA.

Emma Raducanu, scandal de zile mari
Emma Raducanu

Alegerea făcută de Emma Răducanu a iscat un scandal

Această alegere pe care a făcut-o Emma Răducanu a iscat un scandal internațional. Analiştii şi politicienii din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord au spus că tânăra va fi folosită în propaganda Kremlinului.

Președintele grupului parlamentar britanic pentru Rusia a sfătuit-o pe Emma Răducanu să renunțe la această numire. Temerea este că Moscova ar profita de această decizie a jucătoarei și va transmite că acesta este un indiciu că Regatului Unit nu-i pasă cu adevărat de războiul din Ucraina. Astfel, începerea acestei colaborări ar fi „o rușine”.

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, al cărei tată este român, și-a câștigat celebritatea anul trecut, când a câștigat US Open, venind din calificări. Sportiva este prima reprezentantă a Regatului Unit care a cucerit un trofeul de Grand Slam, după Virginia Wade, în anul 1977.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...