Emma Răducanu, la un pas să renunțe la tenis. „Nu am putut să mă antrenez”

Sorin Barbu 26.07.2022, 09:43

Emma Răducanu nu trece prin momente grozave. Jucătoarea din Marea Britanie avea obiective importante pentru acest sezon, dar lucrurile nu au mers deloc așa cum și-a dorit. Sportiva a acordat un interviu în care a vorbit despre situația actuală, dar în care a dezvăluit că s-a gândit chiar la retragere, deși are doar 19 ani.

Emma Răducanu s-a gândit să se retragă din tenis

Emma Răducanu a urcat rapid, cu un fulger, spre zonele înalte din tenisul mondial. Avea doar 18 ani când a câștigat trofeul de la US Open, devenind singura sportivă care a cucerit un trofeu de Grand Slam după ce a jucat în calificări. Specialiștii erau convinși că vor urma și alte victorii importante doar că anul acesta nu a fost deloc grozav. A fost eliminată încă din turul doi de la Ronald Garros și Wimbledon și se află pe locul 10 WTA.

Sportiva din Marea Britanie a avut și destul de multe probleme medicale, care nu i-au permis să joace la un nivel înalt. Și la un moment dat, în timpul pandemiei, s-a gândit să se retragă.

„Cu siguranță, nu o să mint. Cred că în pandemie a fost destul de dificil pentru că, circumstanțele au fost foarte dificile și nu am putut să mă antrenez”, a spus Emma Răducanu, citată de tennisworldusa.

Emma Raducanu
 Emma Raducanu

Jucătoarea de tenis a dezvăluit că a avut opt luni în care nu a putut să se antreneze și din această cauză a avut multe probleme

„Sunt bucuroasă că am reușit să rămân puternică. Și cred că am fost cu siguranță răsplătită după pandemie cu niște rezultate și realizări grozave doar datorită dăruirii. Și uneori poți să te gândești la asta, când simți că ești cu adevărat la pământ, atunci poți să te gândești că ce e mai bun vine la urmă, pentru că răul nu durează pentru totdeauna”, a încheiat Răducanu.

Jucătoarea de tenis din Marea Britanie va reveni pe teren în turneul de la Washington, acolo unde va juca și Simona Halep, programat în perioda 1-7 august.

Urmăriți Impact.ro și pe