Emma Răducanu, în culmea fericirii după ce a văzut-o pe Simona Halep. ”Am salutat-o, o experiență grozavă”

Andrei Cezar 08.09.2021, 17:38

Între două runde de antrenament la US Open, Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) și-a făcut timp să răspundă și câtorva întrebări venite din partea fanilor. Sportiva din Marea Britanie a făcut mărturisiri neașteptate despre idolii săi din tenis, printre care se află și Simona Halep.

Cum a reacționat Emma Răducanu când a întâlnit-o pe Simona Halep la US Open

La doar 18 ani, Emma Răducanu este considerată cea mai promițătoare jucătoare de tenis din lume. Ea a reușit să se califice în sferturile de finală de la US Open, după ce a spulberat-o în două seturi pe americanca Shelby Rogers (28 de ani, 43 WTA), scor 6-2, 6-1, într-un meci care a durat o oră și șase minute. Rogers venea după victoria în fața australiencei Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA.

Înainte partidei din sferturi, unde o va întâlni pe elvețianca Belinda Bencic, Emma a acordat un interviu postului de televiziune Eurosport, cel care transmite competiția de la Flushing Meadows, în care a vorbit despre jucătoarele pe care le admiră cel mai mult.

„Simona Halep şi Li Na (n.r. – idolii ei). E absolut minunat doar să o văd pe Simona, la US Open, plimbându-se pe aici. Chiar i-am spus «bună», e o experienţă grozavă!“, a spus Răducanu.

În ceea ce privește turneul său favorit, Emma Răducanu a declarat că cel mai bine se simte la Wimbledon datorită publicului.

Arena, publicul, premiile sunt fantastice. A fost incredibil, a fost ceva nou. Să ai atâția oameni în spatele tău încurajându-te, e incredibil. M-am simțit acasă și am arătat prin tenisul meu că m-am bucurat de fiecare moment petrecut acolo.

La prima ei participare la un turneu de Grand Slam, pe iarba londoneză, Emma a ajuns în optimile de finală. Cu ocazia acestei performanțe, Simona Halep a postat o fotografie cu cele două jucătoare din urmă cu 7 ani, alături de mesajul: ”Timpul zboară. Foarte bine, Emma Răducanu, ai reușit o performanță minunată la Wimbledon!” 

Emma Raducanu, in culmea fericirii dupa ce a vazut-o pe Simona Halep. ”Am salutat-o, o experienta grozava”
Emma Raducanu, in culmea fericirii dupa ce a vazut-o pe Simona Halep. ”Am salutat-o, o experienta grozava”

Emma Răducanu o înfruntă în sferturile de la US Open pe actuala campioană olimpică

Pentru un loc în semifinale, sportiva născută din tată român și mamă chinezoaică va da piept cu elvețianca Belinda Bencic. Situată pe locul 12 WTA, Bencic este campioana olimpică en-titre. În optimi, Bencic a eliminat-o pe poloneza Iga Swiatek, scor 7-6(12), 6-3.

Fostul mare tenismen suedez Mats Wilander a rămas impresionat de calitatea jocului sportivei cu origini române și a declarat că Emma Răducanu are șanse mari să câștige turneul de la Flushing Meadows.

O prestație grozavă. Serios, dacă nu aș fi urmărit vreun meci al ei, după ce s-a întâmplat la Wimbledon și presiunea la care a fost supusă de atunci, aș fi spus că este imposibil. În timp ce joacă este foarte calmă, se mișcă foarte bine, pur și simplu iubește să fie pe teren.

Aș avea o mare problemă dacă aș începe să caut slăbiciuni în jocul ei. Nu cred că are vreo slăbiciune, este o jucătoare extraordinară. Se mișcă la fel de bine ca orice alt jucător de acolo și nu pare că o poți obosi.

Cred că restul jucătoarelor trebuie să apese pedala de accelerație mai mult decât este cazul împotriva ei. Cred că Emma Răducanu are o șansă mare la US Open”, a spus Mats Wilander, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe