Emma Răducanu, alături de numele mari din sportul mondial. Este nominalizată pentru personalitatea sportivă a anului

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 13.12.2021, 12:42
Emma Răducanu, alături de numele mari din sportul mondial. Este nominalizată pentru personalitatea sportivă a anului

Emma Răducanu a impresionat o lume întreagă în acest an, iar pentru performanțele obținute pe terenul de tenis a fost aleasă sportiva anului în Marea Britanie de către Asociația Jurnaliștilor Sportivi din Regatul Unit. Totodată, tânăra cu origini în România a fost nominalizată recent și pentru premiul „Personalitatea sportivă a anului 2021”, acordat de BBC, alături de alte nume mari din lumea sportului.

Emma Răducanu, nominalizată pentru personalitatea sportivă a anului, alături de alte nume mari din sportul mondial

Emma Răducanu (19 ani) culege roadele unui sezon istoric, în care a triumfat la US Open 2021 venind din calificări. În plus, ea a reușit să ajungă până în optimile de finală de la Wimbledon, iar performanțele sale i-au adus și un salt uriaș în clasamentul WTA.

De pe locul 343 mondial, la începutul sezonlui, Emma Răducanu încheie anul în Top 20.

Jucătoarea de tenis născută dintr-un tată român și o mamă chinezoaică a fost nominalizată la premiul „Personalitatea sportivă a anului 2021”. Alături de Emma, au mai fost niminalizaţi Tom Daley, campion olimpic la sărituri în apă, boxerul Tyson Fury, care l-a învins prin KO pe americanul Deontay Wilder şi şi-a păstrat centura WBC, înotătorul Adam Peaty, campion olimpic, fotbalistul Raheem Sterling (Manchester City) şi sportiva paralimpică Dame Sarah Storey, trimplă campioană la Tokyo, potrivit News.ro.

Votarea va începe duminică, în timpul transmisiunii BBC One, de la Media City din Salford. Publicul poate vota pentru premiul principal pe toată durata show-ului și are la dispoziție două modalități de a-și exprima votul: online sau telefonic.

În cadrul aceleiași emisiuni vor fi desemnați și câștigătorii altor categorii precum tânărul anului, echipa şi antrenorul anului, cel mai bun sportiv al anului (pe plan internaţional), realizarea vieţii şi eroul necunoscut.

Emma Răducanu, reclamă alături de fotbaliști de la Chelsea și Manchester City

Sportiva cu origini în România este o adevărată stea în Marea Britanie, dovadă că a participat la reclama celor de la Sports Direct, alături de vedete din fotbal precum Jack Grealish, Mason Mount sau Jordan Pickford.

Spotul publicitar în care apare Emma Răducanu a costat nu mai puțin de 6 milioane de lire sterline, potrivit ProSport.ro. Recent, ea a devenit ambasadoarea uneia dintre cele mai cunoscute companii de apă minerală, Evian. Alături de Răducanu, în această postură se mai regăsesc Dua Lipa, Maria Șarapova și Ella Chen.

Succesul fulminant al Emmei Răducanu nu este însă văzut cu ochi buni de toată lumea. Unul dintre contestatarii vehemenți ai sportivei este antrenorul echipei naționale de rugby a Angliei, care a spus despre ea că ar fi căzut în capcana celebrității.

Problema sportivilor tineri e că nu își pot păstra concentrarea. Sunt zăpăciți de aparițiile în presă, de laude și critici, de agenții care le propun contracte publicitare. Există un motiv pentru care fata care a câștigat US Open nu s-a mai descurcat atât de bine după aceea. Unde ați văzut-o? Pe prima pagină în Vogue, pe prima pagină în Harper’s Bazaar, purtând haine Christian Dior, la evenimente mondene”, a fost declarația controversată a lui Jones.

Urmăriți Impact.ro și pe