Emma Răducanu, contestată de unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României. ”Băi, oameni buni, despre ce vorbiți?”

Andrei Cezar 09.11.2021, 16:49
Emma Răducanu, contestată de unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României. ”Băi, oameni buni, despre ce vorbiți?”

Adrian Mutu, unul dintre cei mai mari fotbaliști români, care, alături de Gică Hagi, se află pe prima poziție în clasamentul marcatorilor de la echipa națională, a vorbit deschis despre noul fenomen al tenisului mondial, Emma Răducanu. ”Briliantul” este de părere că românii îi acordă o atenție exagerată sportivei britanice, în timp ce Simona Halep, fost lider WTA, este ignorată tot mai mult de conaționalii noștri.

Emma Răducanu, luată la ”țintă” de Adrian Mutu: ”Cu toată simpatia, ea este englezoaică, nu româncă”

Emma Răducanu a participat la ediția de anul acesta a turneului Transylvania Open, competiție ce s-a desfășuarat în perioada 23 – 31 octombrie, la Cluj-Napoca. Sporitva britanică a ajuns până în sferturile de finală unde a fost învinsă de jucătoarea din Ucraina, Marta Kostyuk, scor 6-2, 6-1.

Fiind primul turneu la care participă în țara natală a tatălui său, Emma Răucanu a fost întâmpinată cu flori pe aeroport, iar în camera de hotel a primit o ie și mai multe obiecte tradiționale. Adrian Mutu s-a arătat deranjat de atenția exagerată acordată Emmei Răducanu, în timp ce Simona Halep, jucătoare cu un palmareas mult mai bogat, este tot mai criticată de români.

Cu toată sinceritatea și simpatia pe care o am pentru Emma Răducanu, e englezoaică, nu-i româncă! Tată român și mamă chinezoaică! Ce țară reprezintă însă?

A câștigat Wimbledon (n.r. US Open) și acum toată lumea e cu ‘ce faci’! Bine că nu ne-am dus și cu două sarmale la aeroport când a venit… Și noi o aveam acolo pe Simona, care e superstar pe lângă Emma…”, a fost reacția lui Adrian Mutu la podcastul lui Cătălin Măruță.

Simona Halep a ajuns până în finala competiției Transylvania Open, pe care a pierdut-o în fața estoniencei Anett Kontaveit. Fostul mare atacant al echipei naționale nu i-a iertat nici pe cei care o critică pe Halep din cauza rezultatelor mai puțin notabile din ultima perioadă.

Băi, oameni buni, despre ce vorbiți? A stat 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA!”, a mai spus Mutu.

Simona Halep și Emma Răducanu, prezente la turneul de la Linz

Simona Halep și Emma Răducanu participă la turneul WTA 250 de la Linz. Halep va juca în optimi contra Aliksandrei Sasnovich, care a trecut, în prima rundă, de Fiona Ferro, cu 6-2, 3-6, 6-2. Meciul se va disputa marți, nu mai devreme de ora 17:00.

Simona Halep și Aliksandra Sasnovich s-au mai întâlnit de două ori până acum. Cea mai recentă partidă între cele două a avut loc în urmă cu mai bine de o lună, la Indian Wells, atunci când jucătoarea din Belarus a eliminat-o surprinzător pe Halep în turul al treilea, scor 7-5, 6-4.

Prima confruntare dintre cele doua sportive a avut loc în 2019, în cadrul turneului de la Wimbledon. Atunci, Simona s-a impus în primul tur, scor 6-4, 7-5 și și-a continuat drumul spre trofeu.

Urmăriți Impact.ro și pe