Maria Sharapova, mesaje de încurajare către Emma Răducanu: „Este ceva foarte rar în lumea sportului”

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 02.12.2021, 13:59
Maria Sharapova, mesaje de încurajare către Emma Răducanu: „Este ceva foarte rar în lumea sportului”

Emma Răducanu (19 ani) este surpriza din acest sezon în tenisul feminin. La doar 18 ani, sportiva din Marea Britanie a reușit să câștige unul din cele patru turenee de Grand Slam, US Open. Performanța sa este cu atât mai importantă cu cât a venit din calificări, iar pe întreaga desfășurarea a competiție nu a pierdut niciun set. Maria Sharapova , o altă sportivă care a câștigat primul turneu de Mare Șlem când era foarte tânără a vorbit despre succesul Emmei Răducanu și i-a oferit acesteia câteva sfaturi prețioase care o pot ajuta în carieră.

Maria Sharapova, impresionată de succesul Emmei Răducanu: „Este ceva foarte rar în lumea sportului”

Jucătoarea din Rusia s-a etras din tenis la începutul anului 2020. În cariera sa a câștigat 5 titluri de Grand Slam. Primul a fost Wimbledonul, pe care l-a obținut în 2004, pe când avea doar 17 ani, după ce a bătut-o pe Serena Williams în finală.

Emma Răducanu se aseamănă întrucâtva cu Maria Sharapova. Sportiva britanică a reușit să triumfe la un turneu de Mare Șlem tot la o vârstă mică. Succesul pe care l-a obținut la US Open a făcut-o pe Emma Răducanu una dintre cele mai mediatizate sportive ale planetei în acest an.

Însă atenția excesivă de care a avut parte în ultima perioadă ar putea să dăuneze carierei tenismenei de 19 ani, spun unii specialiști. Trecută printr-o situație asemănătoare, Maria Sharapova știe ce ar trebui să facă Emma Răducanu pentru a nu-și pierde avântul.

Înveți să gestionezi situația pe parcurs. Când ești tânără, ai succes și ești campioană, cu siguranță vor fi multe oportunități în afara terenului care vor veni. Emma este un sportiv incredibil și ce a realizat la o vârstă atât de fragedă este ceva foarte rar în lumea sportului și trebuie să se bucure de fiecare moment”, a spus Sharapova.

Maria Sharapova este, totodată, și una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis. Ea ocupă locul trei în topul câștigurilor, cu 38,77 milioane de dolari. Pe primele două poziții se aflăa Serena și Venus Williams cu 94,51, respetiv 42,28 milioane de dolari.

Pe locul 4 se află românca Simona Halep, care a câștigat din tenis 37,94 milioane de dolari.

Emma Răducanu, determinată să depășească noile provocări ce vor veni

Sportiva cu origini românești a răspuns criticilor potrivit cărora se bucură de prea multă publicitate. Emma Răducanu a mărturisit că nu se va lăsa influențată de cei care spun lucruri negative la adresa ei și că pentru ea cel mai important lucru este să rămână concentrată pe tenis.

Nu am mai mers într-o vacanță de 7 ani. Țin minte că ultima vacanță a fost un weekend prelungit în Elveția, alături de părinții mei. Sper să pot să fac ceva similar acum, pentru că am nevoie să mă deconectez de la tenis, timp de câteva zile.

Tot ce mi s-a întâmplat în acest sezon a fost o mare surpriză pentru mine. Știu că sunt mulți oameni care comentează despre ce fac sau nu fac, dar mai știu că trebuie să îmi păstrez concentrarea și să am în jurul meu un cerc restrâns de oameni, în care am încredere.

Vreau să fiu pregătită mental pentru presezon și voi avea foame de victorii, voi fi motivată să continui să joc bine”, a spus Emma Răducanu

Urmăriți Impact.ro și pe