Emisiunea lui Mihai Gâdea, în vizorul CNA. Decizie neașteptată pentru postul Antena 3

Andrei Cezar 08.05.2020, 18:41
Emisiunea lui Mihai Gâdea, în vizorul CNA. Decizie neașteptată pentru postul Antena 3

Emisiunea ”Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, a intrat în vizorul CNA după ediția în care s-a discutat despre infractorii romi intrați în țară, în perioada pandemiei.  Doi dintre membrii Consiliului Național al Audiovizualului s-au contrat pe marginea acestui subiect.

Membrii CNA, decizie neașteptată în cazul emisiunii lui Mihai Gâdea

Totul a pornit de la ediția în care Mihai Gâdea a prezentat, printre altele, informații despre ”clanurile de romi” întoarse în țară în timpul pandemiei. Una dintre informații susținea că  „dintr-o medie de 1.000 de cetățeni intrați zilnic în țara, 800 erau romi”, potrivit paginademedia.ro.

Pornind de la acest subiect, în ședința CNA s-au aprins spiritele. Radu Herjeu și Radu Călin Cristea au avut păreri contradictorii.

„Avem obligația să credem un jurnalist care invocă o anumită sursă”, a susținut Cristea.

„Este o informație neverificată. Induce ideea că stă cineva la graniță și numără după etnie”, a spus Herjeu.

Emisiunea lui Mihai Gâdea, în vizorul CNA. Decizie neașteptată pentru postul Antena 3
Emisiunea lui Mihai Gâdea, în vizorul CNA. Decizie neașteptată pentru postul Antena 3

Herjeu l-a acuzat pe Cristea că este părtinitor

Radu Herjeu a fost deranjat de informația prezentată în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei”, potrivit căreia 800 din cei 1000 de cetățeni intrați zilnic în țară sunt romi.

”Eu sunt foarte curios să știu cine și cum a stabilit că din 1.000 de cetățeni la graniță, 800 erau romi. Cine a identificat romii și i-a trecut pe hârtiuță?

Induce ideea că la graniță este un om care notează pe hârtiuță care sunt romi și care nu.

Eu dacă aș fi primit o astfel de informație, m-aș fi interesat dacă e posibil ca cineva să stea cu pixul în mână și să trieze romii. Gâdea aruncă cu seninătate aceste cifre fără să se întrebe o secundă ce-i cu ele.”, a declarat, vădit dernajat, Herjeu.

Dialogul dintre cei doi membri ai CNA, Cristea și Herjeu, a culminat cu afirmația celui din urmă: „Te folosești de poziția de membru CNA ca să aperi antenele, de câte ori ai ocazia”.

În timpul emsiunii au fost folosite burtiere cu mesajele: „Ultimele 20 de zile: 16.000 de romi au intrat în țară”, „Clanurile care au terorizat Europa s-au întors”, „Imagini unice: Regii tâlhăriilor și furturilor”

La finalul ședinței, Consiliul Național al Audiovizualului a decis ca postul de televiziune Antena3 să fie sancționat cu avertisment (somație).

 

Urmăriți Impact.ro și pe