Emil Boc, declarații ferme cu privire la decizia CEDO, legată de imunizarea anti Covid-19: „Nu susţin că vaccinarea trebuie făcută obligatorie”

Elena Avramescu 09.04.2021, 13:02
Emil Boc, declarații ferme cu privire la decizia CEDO, legată de imunizarea anti Covid-19: „Nu susţin că vaccinarea trebuie făcută obligatorie”

Emil Boc, declarații ferme privind vaccinarea obligatorie. În urmă cu scurt timp, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a gotărât că ţările pot să impună vaccinarea obligatorie, fără nicio restricție. În acest sens, primarul Emil Boc a declarat că îl bucură o astfel de decizie, însă speră ca România să nu impună vaccinarea obligatorie.

Emil Boc, declarații ferme privind vaccinarea obligatorie

Mă bucur să văd că ieri Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o decizie istorică, care va avea multe rezonanţe în planul ţărilor din Europa. Şi anume: este posibil ca statele să introducă vaccinarea obligatorie, fără ca prin asta să se afecteze drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Eu nu susţin că vaccinarea trebuie făcută obligatorie, dar susţin că ea trebuie să fie făcută masiv în manieră voluntară. Adică, oamenii să fie convinşi şi să facă un efort extraordinar să îi convingă şi pe ceilalţi să se vaccineze, dar deciza dată de CEDO a deschis o nouă eră în perioada post-pandemie, a declarat primarul Emil Boc în timpul unei emisiuni online.

Emil Boc a mai vorbit și despre cele trei mari probleme cu care s-a confruntat planeta, și anume cu foametea, cu războaiele şi cu molimile, și modul în care omenirea a trecut cu bine peste acestea.

Emil Boc, declaratii ferme privind vaccinarea obligatorie
Vaccinarea obligatorie

Cu trei mari probleme s-a confruntat planeta, cu foametea, cu războaiele şi cu molimile, cu pandemiile. Războaiele sunt izolate, ţinute sub control, foametea, în mare, hai să spunem că nu mai este problema cea mai mare a planetei, pentru că au murit, în 2014, 3 milioane de oameni din cauză că au fost suprapoderali şi numai un milion de subnutriţie. Mor mai mulţi oameni din cauză că sunt supraponderali, decât din cauză că nu au ce să mânânce, deşi nici problema malnutriţiei nu a fost eliminată.

Problema pandemiilor va rămâne tot timpul. Atunci soluţia va fi prin ştiinţă prin vaccin ca să poţi să ţii sub control pandemiile. De aceea, decizia dată ieri de CEDO, şi care nu e valabilă numai pentru UE, ci pentru toate statele membre ale Consiliului Europei, şi sunt acolo vreo 45 de state, înseamnă că trecem într-o nouă eră a sănătăţii publice, în care statele pentru protejarea sănătăţii publice pot să impună chiar obligativitatea vaccinului, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc a mai declarat că speră ca totuși România să nu introducă vaccinarea obligatorie, deoarece trebuie lucrat mult la conştiinţa publică, și este necesar ca lucrurile să fie făcute prin convingere, prin consţiinţă, explicându-le oamenilor că nu este niciun fel de incompatibilitate între a-ţi păstra convingerile religioase şi a te vaccina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...