Emil Boc a făcut rapelul cu AstraZeneca. Cum se simte primarul Clujului acum

Elena Avramescu 12.04.2021, 14:34
Emil Boc a făcut rapelul cu AstraZeneca. Cum se simte primarul Clujului acum

Emil Boc a făcut rapelul cu AstraZeneca.  Astăzi, 12 aprilie, fostul premier al României și actual primar al Clujului a făcut rapelul la un centru de vaccinare din Cluj-Napoca. Astfel că Emil Boc a ales vaccinul AstraZeneca şi se declară extrem de optimist că nu peste mult timp, omenirea se va întoarce la normal.

Emil Boc a făcut rapelul cu AstraZeneca

În acest sens, primarul Clujului a făcut un anunț pe Facebook în care declara că a făcut al doilea vaccin, iar pentru a demonstra a postat şi o fotografie, în speranța că va convinge și alți oameni să facă acest lucru.

Azi m-am vaccinat cu a doua doză de vaccin AstraZeneca. Totul a evoluat normal. Mulțumiri speciale tuturor echipelor medicale care asigură procesul de vaccinare. Este un maraton și la sfârșitul acestuia vom fi cu TOȚII câștigători. Susțin procesul de vaccinare și consider că pe această cale vom învinge pandemia, iar viața noastră va reveni la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie (sau cât mai aproape de acea normalitate).

Emil Boc a facut rapelul cu AstraZeneca
Emil Boc a facut rapelul cu AstraZeneca

Emil Boc, declarații ferme legată de imunizarea anti Covid-19

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că ţările pot să impună vaccinarea obligatorie, fără restricții. În acest sens, primarul Emil Boc a declarat că îl bucură o astfel de decizie, însă speră ca România să nu impună vaccinarea obligatorie.

Mă bucur să văd că ieri Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o decizie istorică, care va avea multe rezonanţe în planul ţărilor din Europa. Şi anume: este posibil ca statele să introducă vaccinarea obligatorie, fără ca prin asta să se afecteze drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Eu nu susţin că vaccinarea trebuie făcută obligatorie, dar susţin că ea trebuie să fie făcută masiv în manieră voluntară. Adică, oamenii să fie convinşi şi să facă un efort extraordinar să îi convingă şi pe ceilalţi să se vaccineze, dar deciza dată de CEDO a deschis o nouă eră în perioada post-pandemie, a declarat primarul Emil Boc în timpul unei emisiuni online.

Totuși, Emil Boc a mai spus că speră ca România să nu introducă vaccinarea obligatorie, deoarece trebuie lucrat mult la conştiinţa publică, și este necesar ca lucrurile să fie făcute prin convingere, prin consţiinţă, explicându-le oamenilor că nu este niciun fel de incompatibilitate între a-ţi păstra convingerile religioase şi a te vaccina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI