Emeric Ienei are probleme mari de sănătate. Ce s-a întâmplat cu îndrăgitul antrenor român (EXCLUSIV)

Iancu Andreea / 26.11.2020, 17:20
Emeric Ienei are probleme mari de sănătate. Ce s-a întâmplat cu îndrăgitul antrenor român (EXCLUSIV)

Fostul antrenor Emeric Ienei aducea în urmă cu mulți ani cel mai important trofeu european pentru un club de fotbal. Astăzi, tehnicianul a lăsat în urmă o carieră fulminantă și s-a retras la Oradea, orașul în care se luptă cu problemele de sănătate. Din păcate, selecționerul are nevoie de asistență 24 de ore din 24, iar starea sa nu este una tocmai bună.

Emeric Ienei, probleme grave de sănătate

Pentru pasionații de fotbal și nu numai, numele lui Emeric Ienei este asociat cu unul dintre cei mai buni antrenori români. Calitățile de tehnician i-au adus gloria alături de echipa Steaua, pe care a reușit să o ducă la câștigarea Trofeului Cupei Campionilor Europeni în 1986. Ulterior, tot de pe banca roș-albaștrilor, Emeric Ienei reușea o calificare la Mondialele din ’90. Fără să minimizăm titlurile naționale obținute cu aceeași echipă, putem spune ceea ce mulți specialiști au afirmat deja. Emeric Ienei este cel mai de succes tehnician al fotbalului românesc.

Ajuns la vârsta de 83 de ani, fostul selecționer se confruntă cu probleme grave de sănătate, conform playtech.ro. Acesta este și unul dintre motivele pentru care a ales să lase deoparte Capitala și să se mute în Oradea. Aici, legenda fotbalului este nevoit să treacă prin dureri cumplite, având nevoie de tratament zilnic și asistență permanentă. Încă din 2019, Emeric Ienei făcea vizite regulate la medic în încercarea de a ține sub control boala.

Piciorul
Piciorul “l-a trădat” pe fostul selecționer de la Steaua

Problemele cu piciorul îi provoacă dureri groaznice

Recent, starea de sănătate a marelui antrenor s-a deteriorat tot mai mult. Acesta are nevoie de o persoană care să îl ajute și evită ieșirile din casă, în special în contextul pandemiei. De altfel, și medicii au recomandat familiei să nu îl lase pe fostul selecționer nesupravegheat. Din păcate, problemele cu piciorul îl împiedică să se deplaseze pe cel care a reușit să facă performanță în sport.

Chiar în urmă cu un an de zile, celebrul tehnician mărturisea că se confruntă cu probleme la picior. Acesta dezvăluia într-un interviu că durerile pe care le resimte sunt teribile și de aceea este nevoit să ia zilnic medicamente și analgezice. Totodată, încă de atunci era nevoie de ajutor din partea soției sale, antrenorul deplasându-se cu ajutorul unei cârje. Pe de altă parte, pasiunea pentru sportul rege nu a încetat nici măcar în momentele de suferință. Emeric Ienei visează să mai calce măcar o dată pe un stadion.

Merg zilnic la medic. Trăiesc cu medicamente și cu analgezice, bineînțeles, uneori mai și mănânc. Mă doare piciorul, abia mă pot plimba, soția mea și o cârjă sunt aici pentru a ajuta. Sper să mă refac și să mai ajung să văd un meci de fotbal pe stadion, povestea Emeric Ienei în urmă cu mai mult timp, potrivit sursei citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI