Ce nume ar putea să primească noul stadion Steaua. Propunerea de ultimă oră

Marian Cărăvan 06.05.2020, 13:29
Ce nume ar putea să primească noul stadion Steaua. Propunerea de ultimă oră

Stadionul Steaua este refăcut din temelii, în perspectiva turneului final EURO 2020. Noua arenă din Ghencea se apropie cu pași repezi de finalizare, iar personalități din fotbal vorbesc despre ce nume ar trebui să poarte odată cu reintrarea acesteia în cirvuitul sportiv.

Ce nume ar trebui să primească noul stadion Steaua. Propunerea de ultimă oră

Stadionul Steaua a fost „casa” echipei de fotbal cu același nume, dar și a echipei naționale a României. Arena a fost martora multor succese ale roș-albaștrilor, dar și ale „tricolorilor”, pagini memorabile din istoria fotbalului românesc scriindu-se aici. Meciuri care au ținut fanii cu sufletul la gură, goluri superbe, victorii magice, o calificare după 20 de ani la un Campionat Mondial, toate s-au întâmplat în Ghencea. Noua arenă, ce va avea o capacitate de 31.254 de locuri, a costat 64.500.000 de euro, și se apropie cu pași repezi de finalizare. Stadionul a prins contur, iar pe zi ce trece lucrările sunt tot mai avansate.

De această arenă ar trebui să ne bucurăm cu toții, nimeni nu ar trebui să primească interzis aici, e de părere Anghel Iordănescu, cel care a jucat în Ghencea (fiind cel mai bun marcator din istoria Stelei în prima ligă), dar a și antrenat ulterior Naționala României. Fostul selecționer, cel care are în palmares 4 calificări la turneele finale – 2 la Mondiale (1994, 1998), 2 la Europene (1996, 2016) – și care a împlinit chiar la începutul acestei săptămâni (n.r – luni, 4 mai) frumoasa vârstă de 70 de ani, privește în urmă cu nostalgie și avansează și câteva propuneri pentru numele ce ar trebui să-l poarte luxoasa arenă din Ghencea.

Pe acel stadion trebuie să ne bucurăm cu toții, indiferent că ținem cu o echipă sau cu altă echipă. Va evolua și echipa națională acolo. Poate că domnul Emeric Ienei ar trebui să dea numele stadionului, poate Gheorghe Constantin”, a spus Anghel Iordănescu, la Pro X.

Anghel Iordănescu, 70 de ani, a scris istorie pentru clubul din Ghencea
Anghel Iordănescu, 70 de ani, a scris istorie pentru clubul din Ghencea

Cum va arăta noua arenă din Ghencea

Capacitate: 31.254 de locuri.
Suprafața de joc a noului stadion va fi de 105 metri lungime și 68 metri lățime. Sportivii vor beneficia de gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație. Noua arenă va cuprinde restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă, pe o suprafață construită de 82.000 mp. Tot aici vor exista spații de antrenament pentru practicanții altor sporturi.

Scaunele s-au montat în proporție de peste 80% și s-a trecut la montarea panourilor de sticlă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe