Care au fost ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona înainte să-și dea ultima suflare

Marian Cărăvan 26.11.2020, 15:40
Care au fost ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona înainte să-și dea ultima suflare

Ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona. Decesul lui Diego Maradona a întristat o lume întreagă. Legenda fotbalului argentinian lasă în urma sa momente memorabile, care au marcat pentru totdeauna sportul mondial. A trecut prin momente critice după împlinirea vârstei de 60 de ani, fiind supus unei intervenții chirurgicale pe creier. Presa argentiniană a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona înainte de a muri.

Ce a spus Diego Maradona înainte de a-și da ultima suflare

Ziua de miercuri, 25 noiembrie 2020, rămâne în istorie. A fost ziua în care pentru unul dintre cei mai buni fotbaliști ai planetei cronometrul s-a oprit pentru totdeauna. Diego Maradona a murit miercuri, la câteva săptămâni după ce împlinise 60 de ani.

Presa argentiniană a dezvăluit ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Ultimele cuvinte ale marelui fotbalist înainte de a muri au fost: „Mă simt rău”. Potrivit quepasasalta.com.ar, El Pibe de Oro a luat micul dejun miercuri dimineață, după care i-a spus nepotului său, Johnny Esposito, că nu se simte bine și că merge în pat să se odihnească.

O asistentă medicală care îl îngrijea, după ce a fost externat din spital unde a fost operat pe creier, a sunat la ambulanță, pentru că și-a dat seama că starea lui era gravă. Era însă prea târziu. Când mașina de salvare a venit, Maradona era deja mort.

Miercuri dimineață, când s-a trezit, Maradona era palid și se plângea de frig, scriu jurnaliștii argentinieni. După un mic dejun rapid, i-a spus nepotului său „Me siento mal” (n.r. – Mă simt rău). Acestea au fost ultimele cuvinte pe care le-a rostit înainte de a-și da ultima suflare.

Diego Maradona a cucerit doua titluri de campion al Italiei cu Napoli
Diego Maradona a cucerit doua titluri de campion al Italiei cu Napoli

Diego Maradona, în cifre

Deși mic de statură, de aici și acest „El Pibe de Oro”, Diego Maradona a fost un fotbalist uriaș. Cum arată, pe scurt, cariera lui Diego Maradona.

*6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994);
*312 goluri în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
*91 de selecții la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
*10 trofee, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Diego Maradona a murit în somn. Potrivit raportului preliminar al autopsiei efectuate miercuri, Diego Maradona a decedat din cauza unei insuficienţe cardiace. Rezultatul final al autopsiei va fi anunţat după finalizarea testele toxicologice şi histopatologice.

Urmăriți Impact.ro și pe