Elon Musk s-a răzgândit după ce a concediat peste 50% dintre angajaţii săi de la Twitter. Acum le cere unora dintre aceștia să se întoarcă

Elena Avramescu 07.11.2022, 08:11
Elon Musk s-a răzgândit după ce a concediat peste 50% dintre angajaţii săi de la Twitter. Acum le cere unora dintre aceștia să se întoarcă

La sfârșitul săptămânii trecute, Elon Musk a șocat pe toată lumea după ce a luat decizia de a concedia jumătate din personalul de la Twitter imediat după preluarea companiei contra sumei de 44 de miliarde de dolari. Însă acum situația s-a schimbat la 180 de grade, după ce zeci de angajaţi au fost rugați să se reîntoarcă la locul de muncă, potrivit Bloomberg News.

Elon Musk regretă concedierea angajaților de la Twitter

Însă asta nu este tot. Se aflat ulterior că unii dintre angajații cărora li se cere să se întoarcă ar fi fost disponibilizaţi din greşeală, în timp ce alții au fost lăsaţi să plece cu puțin timp înainte ca managementul să realizeze că munca şi experienţa acestora sunt vitale pentru a construi noile caracteristici pe care le prevede Musk.

Totul a început atunci când Twitter a concediat în jur de 50% dintre angajaţii săi, iar aici au fost incluși și angajaţii din echipa de încredere şi siguranţă, a declarat Yoel Roth, directorul pentru siguranţă şi integritate a companiei, într-un tweet, la începutul acestei săptămâni.

„Vom începe vineri procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial”, a transmis Twitter angajaților săi la data de 3 noiembrie, într-un e-mail.

„Recunoaștem că o serie de persoane care au avut contribuții notabile la Twitter vor fi afectate, dar această acțiune este, din păcate, necesară pentru a asigura succesul companiei în continuare”, a fost mesajul transmis de companie angajaților.

Se pare că tweeturile personalului companiei de social media au notat faptul că restructurările au avut loc printre echipele responsabile de comunicaţii, curăţarea conţinutului, drepturile omului şi etica învăţării automate, precum și mai multe echipe de produs şi de inginerie.

Cum să îți ștergi contul de Twitter
Cum să îți ștergi contul de Twitter

În cursul zilei de sâmbătă Twitter şi-a actualizat aplicaţia din App Store, a Apple, cu scopul de a începe să taxeze 8 dolari pentru marcajele albastre de verificare, în prima revizuire majoră de către Musk a platformei de socializare, lucru care a stârnit revoltă în rândul tuturor utilizatorilor afectați.

Pe 27 octombrie, Elon Musk a cumpărat Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, după care a prelat instant controlul acesteia. Tot în aceeași zi a dizolvat consiliul de administrație, după care a concediat directorul general și alți directori importanți și chiar a lansat proiecte majore cu obiective de rezolvare rapidă.

„Actualul proces de concediere este o farsă și o rușine. Slugile de la Tesla iau decizii despre oameni despre care nu știu nimic în afară de numărul de linii de cod pe care le produc. Este complet absurd”, a scris duminică pe Twitter Taylor Leese, managerul unei echipe de ingineri care a fost concediat.

Înainte de multitudinea de concedieri, mai mulți directori i-au luat-o înainte lui Musk și au demisionat, astfel că peste 700 de persoane au plecat deoarece nu au fost de acord cu noua conducere și regulile ce urmează a fi impuse.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...