Elevii nu scapă de măştile de protecţie în şcoli. Ioana Mihăilă, veşti despre noul an şcolar. De asemenea, ministrul sănătății are un mesaj și pentru cadrele școlare, pentru anul școlar 2021-2022. Care este acesta, vedeți în articolul de mai jos.
Sunt vești proaste pentru elevi după ce s-a anunțat că aceștia nu vor scăpa de masca de protecție nici în anul școlar 2021-2022.
Elevii nu vor scăpa de masca de protecţie nici începând din această toamnă. De asemenea, ministrul Sănătăţii a declarat că intenţia în momentul de faţă este ca elevii să înveţe faţă în faţă, însă măsurile de protecţie vor rămâne în valabile în continuare. Astfel, Ioana Mihăilă cere cadrelor didactice să se vaccineze cât mai repede.
Conform ministrului Sănătăţii, masca de protecție rămâne obligatorie pentru elevi care vor reveni din toamnă la cursuri.
De asemenea, Ioana Mihăilă le-a transmis cadrelor didactice ar fi bine să se vaccineze „pentru protecţia lor”.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]”E important să continuăm să aplicăm acele măsuri care s-au dovedit eficiente, cum este purtatul măştii în spaţiile închise, cum este ventilaţia permanentă şi igiena mâinilor.
În acest sens, am solicitat Institutului Naţional de Sănătate Publică un punct de vedere care va fi transmis Ministerului Educaţiei, referitor la ce măsuri ar trebui a fi luate din toamnă pentru a diminua cât mai mult riscul acesta de propagare a infecţiei în şcoli”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit antena3.ro.
Ministrul Sănătății a declarat că nu se ia în calcul în care să se facă diferențe între elevii vaccinați și nevaccinați. Toate măsurile sunt generale.
”În acest moment, pentru elevii nevaccinaţi nu am gândit alte măsuri, decât cele generale legate de purtatul măştii şi de măsura de igienă”, a mai declarat Ioana Mihăilă.
Ioana Mihăilă susține că vaccinarea cadrelor școlare trebuie făcută pentru că astfel, acele persoane, vor fi protejate de eventuale infecții.
”Acolo e foarte important de reţinut că aceste cadre didactice nevaccinate sunt la mai mare risc de a contracta ele însele infecţia. Trebuie să conştientizăm însă, că 20-50% din aceste persoane ajung să se infecteze cu tulpina Delta. Mesajul de transmis în acest moment cadrelor didactice este să vaccineze pentru protecţia în special a lor”, a mai spus ministrul Sănătății.
Ioana Mihăilă a precizat că nu sunt discuții, deocamdată, pentru ca profesorii să se testeze periodic, cu atât mai puțin din banii lor.
”În acest moment am purtat discuţii preliminare cu Ministerul Educaţiei, dar nu avem agreat, sau o formă finală prin care să instituim anumite măsuri pentru cadrele didactice”, a conchis Ioana Mihăilă.