Gafa uriaşă făcută de ministrul Sănătăţii la conferinţa de presă. Imaginea cu Ioana Mihăilă, virală

Ana Anitoiu, Coteț Alexandru 20.06.2021, 19:23
Gafa uriaşă făcută de ministrul Sănătăţii la conferinţa de presă. Imaginea cu Ioana Mihăilă, virală

Ministrul Sănătății a făcut o gafă uriașă la o conferință de presă ce a avut loc sâmbătă, la Sibiu. O imagine cu Ioana Mihăilă de la acel moment a devenit virală pe internet. Iată ce greșeală a făcut oficialul.

Ce gafă uriașă a făcut ministrul Sănătăţii la conferinţa de presă

Ioana Mihăilă a fost prezentă sâmbătă la o conferință de presă pentru care i-a fost pregătit un pupitru, în curtea Prefecturii Sibiu. Ministrul Sănătății a lăudat campania de vaccinare anti-Covid-19 din acest județ spunând că este una dintre cele mai eficiente din toată țara.

În plus, Ioana Mihăilă a precizat că doar o jumătate din totalul medicilor s-a imunizat împotriva coronavirusului și că cel mai probabil cei nevaccinați vor trebui să se testeze pe banii lor. Totuși, ministrul Sănătății a făcut o gafă ce n-a fost iertată de internauți. Ea s-a așezat de partea greșită a pupitrului pe care erau așezate microfoane.

Gafa uriasa facuta de ministrul Sanatatii la conferinta de presa. Imaginea cu Ioana Mihaila, virala
Ioana Mihaila, ministrul Sanatatii

Cum au reacționat românii la gafa ministrului Sănătății

Imaginea cu gafa făcută de ministrul Sănătății a devenit virală pe platforma de socializare Facebook. După Ioana Mihăilă a luat cuvântul și șeful DSP Sibiu, medicul militar Daniel Chelcea, care a vorbit tot din partea opusă a pupitrului.

”Psss, la pupitru se stă în partea cealaltă. Sau așa e la Sibiu: De unde-i scot, fraților”, ”Așa sunt toți pe invers și creierul pe lat!” și ”Care ați avea curajul să o lăsați pe doamnă să vă epileze inghinal?”, au fost unele dintre comentarii, ultimul aparținându-i consilierului local din Craiova, Cristian Vasilcoiu.

Ministrul Sănătății, veste rea pentru medicii nevaccinați

Așezată incorect lângă pupitrul pregătit pentru ea, Ioana Mihăilă le-a dat o veste neplăcută medicilor nevaccinați anti-Covid-19. Ministrul Sănătății a spus că Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale va fi modificat în așa fel încât absența imunizării împotriva coronavirusului să devină ”mai indezirabilă” pentru personalul medical.

“Atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă.

Medicii nevaccinați anti-Covid-19 vor trebui să se testeze periodic, pe banii lor

Totodată, Ioana Mihăilă a declarat că în ciuda faptului că nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze anti-Covid-19, intențiile Ministerului Sănătății sunt de a-i informa pe toți și de a ușura activitatea celor imunizați.

“La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...