Elevii din România, dați peste cap! Se propune să se ia vacanța mare de acum. Cine a solicitat acest lucru

Rădulescu Valentin / 23.10.2020, 14:43
Elevii din România, dați peste cap! Se propune să se ia vacanța mare de acum. Cine a solicitat acest lucru

Elevii din România sunt dați peste cap de o propunere care ar urma să le mute vacanța de vară. În așa fel, aceștia ar putea scăpa de pericolul gripei sezoniere și să se prezinte la școală, dat totodată, planurile lor vor fi stricate. Cine a venit cu această propunere?

S-a propus luarea vacanței de vară, din iarnă

Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP, a venit cu o propunere care le strică atât planurile elevilor, dar și ale părinților. Acesta a transmis pe rețelele de socializare că ideal ar fi ca elevii că își înceapă acum Vacanța mare, astfel încât să recupereze orele în timpul verii, atunci când va trece gripa sezonieră.

„Am primit semnale numeroase din partea profesorilor dar şi a părinţilor preocupaţi atât de sănătatea copiilor cât şi de calitatea actului educaţional.

Cei cu care am discutat, înţelegând situaţia complicată prin care trece societatea, au o propunere simplă adresată autorităţilor: Mutarea în această perioadă a “vacanţei mari“ urmând ca recuperarea procesului de educaţie să se realizeze pe perioada verii.

Astfel, se va ieşi din perioada gripei sezoniere şi s-ar putea concretiza o serie de măsuri sanitare care astăzi sunt în lucru.

La rugămintea celor cu care am comunicat, pun în dezbatere această temă”, a spus Cristian Diaconescu pe pagina de socializare.

Elevii din România, dați peste cap! Se propune să se ia vacanța mare de acum. Cine a solicitat acest lucru
Cristian Diaconescu, prim-vicepreședintele PMP.

Ideea nu poate fi pusă în aplicare

În urma mesajului transmis de vice-președintele PMP, președintele Federației Asociațiilor de Părinți a explicat că acest lucru este imposibil de pus în aplicare, deoarece calendarul activităților pentru perioada vacanței de vară este încărcat. Atunci se susțin evaluările naționale, examenul de bacalaureat și probele pentru olimpici.

„Noi interacționăm cu sute de mii de părinți și nu a venit niciodată o astfel de idee. Din păcate intenția bună nu poate fi pusă în aplicare pentru că în perioada vacanței de vară calendarul activităților este plin. Avem evaluarea națională, examenul de bacalaureat cu cele 2-3 sesiuni dacă o luăm în calcul și pe cea pentru olimpici, avem definitivat, avem titularizare, este imposibil să renunți în acea perioadă astfel încât să muți cursurile atunci, pentru că ne va fi greu să ne reluăm activitatea normală”, spune Iulian Cristache, potrivit antena3.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI