Elena Udrea șochează după ce procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru ea. ”Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse să primesc mai puțin”. Dezvăluiri în premieră

Ana Anitoiu 27.01.2021, 15:48

Elena Udrea șochează după ce procurorii au cerut 12 ani de închisoare pentru ea. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a publicat un mesaj pe internet, miercuri, în care a făcut dezvăluiri în premieră și a precizat că dacă ar fi omorât-o pe Laura Codruța Kovesi ar fi avut șanse să fie făcută o solicitare de pedeapsă mai mică pentru ea.

Cum a reacționat Elena Udrea la solicitarea de 12 ani de închisoare pentru ea

În primul rând, Elena Udrea a spus că procurorul de ședință de la DNA a cerut Curții de Apel Bucureşti condamnarea ei la 12 ani de închisoare în dosarul ce privește campania referitoare la referendumul pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300. Ea a precizat că nu este vorba despre campania electorală privind realegerea lui Traian Băsescu pentru funcția de președinte, în anul 2009, așa cum s-a scris.

”Aici, întrebarea pe care am pus-o instanței, argumentat cu prevederile Constituției și ale Legii Referendumului, a fost cine este beneficiarul sumelor de bani care fac obiectul acuzației, cu care s-au plătit panouri pe care era scris «Vino și tu la Referendum»???? A două considerație este referitoare la pedepsele spre maximul prevăzut de lege, pe care procuroarea de ședința le-a propus în ceea ce mă privește pe mine, spre 12 ani!!!!!! Și pe Ioana, spre 15 ani!!!!!!!!!”, a scris Elena Udrea, pe pagina ei de Facebook.

Elena Udrea socheaza dupa ce procurorii au cerut 12 ani de inchisoare pentru ea. ”Daca o omoram pe Kovesi, aveam sanse sa primesc mai puțin”. Dezvaluiri in premiera
Elena Udrea

Elena Udrea: ”Dacă o omoram pe Kovesi, avem șanse să primesc mai puțin”

De asemenea, Elena Udrea a scris că nu a luat nimeni nici un ban în cadrul acelei campanii referitoare la referendum, din anul 2009. Ea a precizat că nu s-a plătit nimic nici pentru candidatul Traian Băsescu, care a fost reales președinte în acel an. Fostul ministru susține că au fost plătite panouri de informare, cu un îndemn pentru cetățeni să participe la votul pe această temă.

”Și atunci, o întrebare pentru oamenii normali, care presupun că mai există în țara asta: cum să ceri pentru implicarea în susținerea unui Referendum, mai ales cu o astfel de temă, pedepse mai mari decât pentru omor, viol, pedofilie, trafic de droguri de mare risc etc.???? Cred că dacă o omorâm pe Kovesi, cea care a vizat personal acest Rechizitoriu în 2017, aveam șanse la o solicitare de pedeapsă mai mică din partea DNA. P.S. Dacă prin absurd, beneficiarul panourilor cu mesaj privind Referendumul ar fi Traian Băsescu, așa cum zic procurorii Bulancea și Kovesi, oare ea, care aștepta cu înfrigurare în sufrageria lui Oprea să câștige Traian Băsescu alegerile, ca să o mențină în funcția de Procuror General și apoi să o pună șefa DNA, nu e la fel de beneficiară?”, a mai scris ea.

Ce susțin procurorii DNA

În anul 2017, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie a trimis-o în judecată pe Elena Udrea, care la data presupuselor fapte era ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru instigare la luare de mită și spălare a banilor. În plus, în același dosar, au trimis-o în judecată pe Ioana Băsescu, notar public, fiica preşedintelui României în funcţie la acel moment și candidat pentru un nou mandat, pentru instigare la delapidare și la spălarea banilor.

Totodată, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nastasia, secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, și pe Victor Tarhon, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea pentru luare de mită. În vizorul lor au intrat și Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, precum şi Dan Andronic, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Urmăriți Impact.ro și pe