Elena Udrea, primul interviu din închisoare. Pe cine acuză că a trimis-o după gratii: „Cazul meu a fost debutul acelui plan”

Ana Anitoiu 19.02.2023, 22:11
Elena Udrea, primul interviu din închisoare. Pe cine acuză că a trimis-o după gratii: „Cazul meu a fost debutul acelui plan”

Elena Udrea a dat primul interviu din închisoare. Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, care se află la Penitenciarul Târgșor după condamnarea din dosarul Gala Bute, a vorbit despre felul în care a ajuns în spatele gratiilor.

Elena Udrea, despre cine a trimis-o în penitenciar

Elena Udrea a spus într-un interviu la Realitatea Plus că a ajuns la închisoare în urma unui plan al grupării Kovesi-Macovei de la Bruxelles. Fostul ministru a spus că dosarul în care a fost condamnată a pornit după denunțurile pe care le-a făcut la adresa lui Kovesi și Coldea în ianuarie 2015.

„Am fost condamnată de Ionuț Matei, Florentina Dragomir, Simona Popescu, toți s-au pensionat după ce au slujit Statul Paralel din anii 2013-2020, sunt pensionați pe zeci de mii de roni.

Decizia de condamnare am primit-o în 2018, iar ulterior Curtea Constituțională a spus că completul de judecători a fost pus cu mâna, nu doar în cazul meu, în toate dosarele celebre din acea perioada, Ponta, Bica, Șova.

Curtea Constituțională a spus că aceste dosare au fost puse de judecători puși cu mâna, primeau plicuri de la conducerea SRI din acea perioada care spuneau cine ce pedeapsă trebuie să primească. Ca urmare a deciziei CCR s-au redeschis dosarele, mai puțin al meu. În toate celelalte dosare pe care le-au judecat similare au admis contestațiile.

Doar în cazul meu, în anul 2019, judecătorii au simțit nevoia să întrebe dacă să respecte sau nu decizia CCR-ului la Curtea Europeană de Justiție. Doar în România s-a întâmplat așa ceva. Eu am știut de atunci că e un plan, o schemă, a lui Kovesi, gruparea Kovesi-Macovei de la Bruxelles. Am fost sigură că e un plan.”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea a răbufnit din spatele gratiilor. O altă afacere a fostului ministru a ajuns pe mâinile DNA. „Am dovezi”
Elena Udrea. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Elena Udrea, despre momentul ce i-a fost „fatal”

Elena Udrea a mai spus că nu crede că a avut ceva personal cu ea Coldea, ci a fost vorba despre un plan de a prelua puterea după anul 2014. Însă, momentul despre care consideră că i-a fost „fatal” a fost cel în care a candidat la alegerile prezidențiale.

„Dacă nu candidam și îi lăsăm să-și facă ei jocurile, probabil că nu s-ar fi mers atât de departe în ceea ce mă privește.

Ei au avut un plan, Traian Băsescu trebuia să se retragă definitiv, să nu mai aibă un partid, PMP a fost sabotat din toate părțile de SRI-DNA, a fost luat Pinalti și Florin Popescu. Blaga a rămas la PDL. Macovei a fost permanent un pion să saboteze tot ce am făcut în politică.”, a spus Elena Udrea.

Fosta blondă de la Cotroceni a adăugat că în prezent există o mișcare globală„ neo-marxistă, globalistă” ce a făcut un experiment în România. Conform Elenei Udrea, binomul SRI-DNA a fost făcut pentru a prelua România, pentru a distruge elitele de orice fel și pentru a transforma țara într-o colonie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...