Traian Băsescu a spus adevărul despre momentele de infidelitate din mariajul cu Maria. „În toate porturile în care ajungeam”

Anca Manolica 02.02.2023, 16:38

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este căsătorit de foarte mulți ani cu Maria Băsescu, din mariajul lor rezultând două fiice, Ioana și Elena. Ce răspuns a dat fostul șef al statului atunci când a venit vorba despre infidelitate în căsătorie. Cei doi mai au puțin și fac 50 de ani de mariaj.

Traian Băsescu, despre infidelitatea din mariaj

Fostul președinte al țării a cunoscut-o pe femeia care avea să-i devină soţie, Maria, în anul 1973, la o serată dansantă. În acea vreme, el era student la Institutul de Marină, iar ea era înscrisă la Şcoala de Tehnică Comercială din Constanţa. După doar doi ani, aceștia s-au căsătorit, ajungând astăzi să numere 48 de ani de fericire.

Din mariajul celor doi au rezultat Ioana (1977) și Elena Băsescu (1980). În prezent, Traian Băsescu și soția lui se bucură de frumoșii ani de pensie și de creșterea celor patru nepoți, de care sunt foarte mândri. Este vorba despre cei trei copii ai Elenei Băsescu, mezina familiei, și nepoțelul din partea Ioanei.

De altfel, fosta Primă Doamnă a României a fost mereu o prezență elegantă și discretă în spațiul public, chiar și în perioada în care Traian Băsescu era la Cotroceni.

Traian și Maria Băsescu
Traian și Maria Băsescu

„În toate porturile în care ajungeam”

Pe vremea când încă era preşedintele României, pe la mijlocul perioadei de 10 ani în care a condus ţara, Traian Băsescu a fost invitatul lui Dan Diaconescu la OTV, în acea perioadă „televiziunea de garsonieră” fiind una dintre cele mai celebre de pe piaţa media.

„Băse” a fost întrebat tranşant de către gazda emisiunii dacă şi-a înşelat vreodată soţia, iar acesta a oferit un răspuns evaziv, dar cu mult subînţeles. Diaconescu a subliniat că întrebarea a fost pusă în contextul în care Traian Băsescu a fost în trecut căpitan de vas, meserie care îl ținea perioade destul de îndelungate de timp departe de familie.

„Traian Băsescu: Haideţi, domnule Diaconescu, ce bărbat vă spune aşa ceva?

Dan Diaconescu: Păi, dumneavoastră aţi fost marinar, mă gândeam că măcar aveaţi o scuză? Cât aţi fost plecat cel mai mult de acasă?

T.B.: Nouă luni.

D.D.: Şi în aceste perioade ce făceaţi?

T.B.: Mergeam la muzee. În toate porturile în care ajungeam mă duceam la muzee şi la biblioteci. Cum ajungeam într-un port, direct la bibliotecă mă duceam.”, a fost discuția savuroasă dintre cei doi.

Citește și: Traian Băsescu a luat decizia. Va rămâne colaborator al Securității

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...