Elena Udrea a răbufnit din spatele gratiilor. O altă afacere a fostului ministru a ajuns pe mâinile DNA. „Am dovezi”

Ana Anitoiu 19.01.2023, 20:53

Elena Udrea a răbufnit din spatele gratiilor, joi, după ce o altă afacere a ei a ajuns pe mâinile DNA. Fostul ministru al Turismului și Dezvoltării Regionale a precizat că are dovezi.

O afacere a Elenei Udrea, pe mâinile DNA

DNA ar fi făcut verificări la sediile firmelor implicate în proiectul „Transilvania Smart City”, printre care se numără și firma Realtopharma SA, administrată de partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, și de clujeanul Adrian Gurzău, finul fostului ministru.

Săptămâna trecută, mai mulți angajați ar fi fost audiați de DNA Cluj. Procurorii ar fi interesați de legătura dintre arhitectul șef al Primăriei Cluj-Napoca, Daniel Pop, și Transilvania Smart City, în contextul în care tatăl său, Titus Pop, a fost angrenat în proiect, ca angajat. Titus Pop s-a numărat printre oamenii de încredere ai primarului Emil Boc.

Tatălui arhitectului-șef a fost angajat de către Adrian Gurzău pe un post de „consultant”. Procurorii ar avea suspiciuni că această angajare ar reprezenta, de fapt, o șpagă mascată pentru ca fiul său, arhitectul-șef al orașului, să grăbească autorizația blocurilor, conform ziardecluj.ro.

„Eu mi-am asumat când l-am angajat. De fapt nici nu e angajat direct în firma noastră, că avem o colaborare cu firma pe care o deține. El e pensionar, dar e un bun specialist pe partea de construcții.

Mă interesa să lucrăm cu un specialist, el n-a avut nicio legătură cu procedura de autorizare a proiectului în cadrul Primăriei. Dimpotrivă, Primăria nu ne-a ajutat cu nimic, doar blocaje întâmpinăm”, a comentat Adrian Gurzău, conform Actual de Cluj.

Transilvania Smart City
Transilvania Smart City

Finul Elenei Udrea, despre verificările DNA

Pe de altă parte, finul Elenei Udrea, Adrian Gurzău, a spus că DNA nu a făcut verificări pe la sediile firmelor ce au legătură cu proiectul Transilvania Smart City și că o informare în acest sens primită de Actual de Cluj este falsă.

„Săptămâna trecută la sediul Transilvania Smart City (Realtopharma SA și alte entități juridice) mai mulți angajați au fost audiați de DNA Cluj. Principalul interes al DNA Cluj – relația dintre arhitectul șef al Primăriei Cluj-Napoca – Daniel Pop și Transilvania Smart City, tatăl său, Titus Pop, fiind angrenat în proiectul Transilvania Smart City (angajat).

Titus Pop a fost unul dintre oamenii de încredere ai primarului Emil Boc, tatăl urbanismului clujean. Exista o plângere penală depusa pe acest subiect, în baza căreia DNA Cluj a acționat și mărturii cu privire la vizitele constante ale arhitectului șef din Cluj la Transilvania Smart City.

Se cercetează și posibil trafic de influență în acordarea certificatului de urbanism, aviz de oportunitate, alte avize necesare pentru obținere PUZ.”, a arătat informarea transmisă pentru Actual de Cluj sub protecția anonimatului.

Adrian Gurzău a spus că cineva ar avea interes să transmită informații false, folosindu-se de numele unei instituții de stat, cu scopul de a sabota sau îngropa un proiect de investiție.

Reacția Elenei Udrea, din închisoare

În urma apariției acestor informații, pe pagina de Facebook a Elenei Udrea, care se află în Penitenciarul Târgșor, a fost publicat următorul mesaj, în numele fostului ministru:

„După ce m-au băgat în pușcărie, grupul de la Cluj continuă să se folosească de justiția pe care o controlează (și alte instituții), ca să preia în mod abuziv proiectul Transilvania Smart City! PS: Dovezi? Evident ca am”.

Ce escrocherie ar fi făcut finul Elenei Udrea

De asemenea, surse citate de ziardecluj.ro au spus că finul Elenei Udrea ar fi transferat milioane de euro de pe Realtopfarma într-un offshore pe care îl deține, pe baza unor contracte de consultanță fictive ce nu justifică sumele.

Aceleași surse au spus că Adrian Gurzău ar fi cumpărat o casă în insula Bali, diamante pentru soția sa, Cecilia, precum și o limuzină Maybach.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...