Imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu. Singura explicație a specialiștilor

Mihai Roșoiu 19.11.2020, 14:10
Imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu. Singura explicație a specialiștilor

Una dintre cele mai valoroase vestigii religioase ale planetei este Mănăstirea Dečani. Situat la mai puțin de 700 de kilometri de București, edificiul ascunde un mare secret ce le dă bătăi de cap experților și în ziua de azi. Aflată pe teritoriul statului Kosovo, mănăstirea are o importanță istorică uriașă. Finalizat în 1350, lăcașul de cult reprezintă o adevărată comoară culturală. Imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu este cea care a pus pe jar mulți specialiști de-a lungul timpului.

Imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu a împărțit cercetătorii în două tabere

Toate frescele ce apar pe pereții Mănăstirii Dečani sunt valoroase, mai ales că autorii lor sunt necunoscuți, însă una suscită un mare interes. Este vorba despre „Raspece Hristovo” sau „Răstignirea lui Hristos”, acolo unde apare imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu. Cel puțin aceasta este părerea multor specialiști. De altfel, cei care au văzut și au cercetat locul se împart în două tabere. Cea dintâi este formată din cercetători care susțin teoria unui obiect zburător ce aparține unei lumi avansate. A doua tabără este cea a specialiștilor care văd în pictură doar o metaforă a apropierii lui Dumnezeu de fiul Său de Iisus Hristos.

Așa cum puteți observa, în scena Răstignirii vedem două obiecte zburătoare în care se află două entități. În opinia „conspiraționiștilor”, e dovada fermă a existenței vieții extraterestre. Ei spun că apariția unor nave spațiale datează de mii de ani, iar fresca e doar o confirmare a teoriei.

Experții în picturi din Evul Mediu susțin contrariul și consideră că, în realitate, autorul picturii a dorit să reprezinte în mod alegoric Soarele și Luna. Așa cum era de aștepta, cele două tabere nu au ajuns la un numitor comun, ceea ce face ca misterul să dăinuie și astăzi.

Mănăstirea Dečani, o comoară neprețuită

Locul în care se află imaginea cu o navă spațială într-o pictură din Evul Mediu este Mănăstirea Dečani. Ea este o mănăstire ortodoxă sârbă fondată în secolul al XIV-lea de regele Ștefan Dečanski între orașele Peć și Đakovica din provincia Kosovo.

Construcția lăcașului a durat opt ani, din 1327 până în 1335. În 1350 interiorul bisericii monastice a fost decorat cu mai mult de 1000 de fresce, Mănăstirea Dečani este considerată una dintre cele mai bogate din Europa în ceea ce privește numărul frescelor.

Imaginea cu pricina a fost fotografiată în 1964 de Alexander Paunovici, un student la Academia de Belle Arte din fosta Iugoslavie, care a folosit un teleobiectiv pentru a observa frescele aflate la cca. 15 m înălțime.

Urmăriți Impact.ro și pe