Prima măsură luată de Elena Lasconi după ce a ajuns primar la Câmpulung. Pe cine a dat afară

Cristian Cojocaru 16.11.2020, 11:15
Prima măsură luată de Elena Lasconi după ce a ajuns primar la Câmpulung. Pe cine a dat afară

Elena Lasconi, actualul primal în Câmpulung Muscel, și-a intrat bine in roluri. Prima măsură luată de Elena Lasconi, a fost să scape de angajații ineficienți din structura autorităților Câmpulung Muscel.

Prima măsură luată de Elena Lasconi

Pentru că aceasta este primar, a considerat că ar fi nevoie de ajustări de personal. Prima măsură luată de Elena Lasconi a fost să dea afară doi angajați. Este vorba despre șeful pieței centrale și șeful Poliției Locale ai Câmpulung Muscel. În data de 15 noiembrie, aceasta a decis concedierea celor doi pentru că nu au respectat și aplicat regulile legale împotriva pandemiei actuale.

”Din punctul meu de vedere, aceşti oameni nu mai trebuie să fie în funcţie, însă trebuie urmate toate căile legale. Aceşti oameni nu şi-au făcut treaba. Există o Hotărâre de Guvern ce spune că trebuie să închizi piaţa dacă nu poţi rabata geamurile. Când a venit prefectul săptămâna trecută la Câmpulung pentru a aduce două containere pentru spital l-am rugat să vină şi în piaţă ca să vedem dacă se poate găsi o soluţie. Şi m-am gândit să scoatem două rânduri de geamuri din faţă şi două rânduri de geamuri din spate putem să facem curentul de aer şi să îi ţinem pe comercianţi înăuntru, ar fi fost inuman să îi scoatem afară. Le vom pune şi mai multe aeroterme ca să aibă condiţii civilizate. Această hotărâre trebuia să fie respectată. Iar duminică, atunci când am fost în piaţă, acolo nu era nici măcar un poliţist local, nu era nimeni la intrare cu dezinfectanţi, cu termometru. Plus că era scos doar un rând de geamuri. Practic, doar intra aerul. Şeful pieţei din Câmpulung Muscel trebuia să închidă piaţa până la respectarea tuturor regulilor, iar el nu a făcut acest lucru. E vorba de sănătatea oamenilor. Nici Poliţia Locală nu şi-a făcut treaba, am găsit un poliţist local care era buimac, pe undeva pe lângă piaţă”, a declarat Elena Lasconi.

Șeful pieței centrale și șeful Poliției Locale ai Câmpulung Muscel au fost concediați
Șeful pieței centrale și șeful Poliției Locale ai Câmpulung Muscel au fost concediați

Minciuna are picioare scurte

Decizia nu este una pripită. Astfel se face că, secretarul Primăriei l-a contactat pe șeful pieței centrale pentru a îl întreba dacă are dezinfectant și termometre. Acesta a răspuns afirmativ, însă realitatea era cu totul alta. Pe lângă toate acestea, din piață răsărea cu măiestrie mizeria de nedescris, potrivit afirmației primarului.  Potrivit acestora, șeful pieței centrale dar și șeful Poliției Locale au ignorat hotărârile impuse de Guvern. Aceste acțiuni i-au adus în pragul ”premierii” cu câte o concediere. Se va întemeia și o comisie de disciplină în acest sens. Părerea Elenei Lasconi este că nu dorește să facă rău nimănui însă regulile sunt reguli și trebuie respectate.

Aceasta a făcut publice, pe rețeaua de socializare Facebook, măsurile implementate, postarea devenind virală. Mai mulți internauți au felicitat-o pe Elena Lasconi pentru măsurile luate, potrivit adevărul.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe