EXCLUSIV

Elena Lasconi, mărturisiri despre viaţa la Pro TV. Ce nu îi plăcea deloc şi ce spune despre Andreea Esca: „Nu prea aveai parte” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 22.04.2022, 16:34

Elena Lasconi, fosta vedetă de televiziune ajunsă din toamna anului 2020 primar în Câmpulung Muscel, spune că s-a obișnuit cu noul capitol al vieții sale și că nu regretă niciun moment că a lăsat în spate meseria de jurnalist. Ea a dezvăluit în exclusivitate pentru impact.ro că s-a obișnuit până și cu formula de politețe pe care o folosesc oamenii atunci când i se adresează.

I se pare că zilele libere sunt mai multe din postura de bugetar

„Cei mai mulți dintre ei îmi spun, simplu ca bună ziua, primărița. Primărița în sus, primărița în jos! Pe unii, puțini la număr, îi aud spunându-mi și doamna primar. Însă formula cu primărița mi s-a lipit și mie parcă de suflet, cel mai mult.

Personal, nu am avut vreo pretenție anume, Doamne ferește! Așa că de aproape doi ani sunt primărița!”, începe Elena Lasconi seria dezvăluirilor personale.

Ea precizează că timpul liber e la fel de puțin ca și în vremea în care era jurnalist. Deși, tot ea face și o precizare.

„Ca bugetar am sesizat că ai mai multe zile libere. Categoric! Și uneori mă întreb ce să fac cu ele. Dar ajung repede să-mi umplu timpul și atunci, fiindcă treabă se găsește de făcut întotdeauna. Însă, când lucram la privat, acolo nu prea aveai parte de sărbători sau alte libere la fel ca la stat.

Îmi amintesc și acum că la PRO TV întotdeauna dacă erai liber de Crăciun, atunci sigur lucrai de Revelion. Sau dacă nimereai Paștele liber, atunci sigur erai de serviciu de 1 Mai”, adaugă aceeași Elena Lasconi.

Elena Lasconi s-a obișnuit cu noul capitol al vieții sale
Elena Lasconi s-a obișnuit cu noul capitol al vieții sale

Câte ore munceşte Elena Lasconi la primărie

Ea mărturisește că nici ca primar al unui oraș cu doar câteva zeci de mii de suflete orele de muncă depuse zilnic trec lejer de 12. Uneori merg și spre 14!

„Nu regret niciun moment că am ales să ies din presă și să accept o altă provocare. Nu știu dacă mă credeți, dar nici amintirile acelei perioade, cea petrecută la PRO TV, nu mă copleșesc. Îmi doresc să am însă parte de așa ceva mai târziu, când mă voi apropia de pensie. Dar astăzi prefer să mă concentrez asupra prezentului și viitorului, nu asupra trecutului!”, explică ea situația dată.

În apropierea sărbătorii pascale, Elena Lasconi recunoaște că nu a găsit prea mult timp pentru a se dedica mesei festive de Paști.

„Nu am reușit să le fac pe toate așa cum mi-aș fi dorit. Sunt sigură că lucrurile se vor compensa, însă! Că voi primi vizita unor prietene sau chiar a unor vecine cu vreun ou sau vreo prăjitură de casă! Fiindcă așa se obișnuiește de sărbători la noi.

Friptura de miel, aia sigur va fi preparată acasă! Îmi amintesc, ca să vedeți că nu am uitat, că astea nu se pot uita, când eram de serviciu la PRO TV în asemenea perioade, ne strângeam o familie de cel puțin 35 de persoane. Întindeam câte o masă de Paști, de neegalat, parcă. Fiecare aducea ceva de acasă. Iar multe dintre mamele noastre ne trimiteau mâncare direct acolo, la serviciu, așa că aveam de-a face cu un veritabil festin.

Nu-mi amintesc să fi ciocnit vreodată ouă cu Andreea Esca, spre exemplu, din simplul motiv că eram pe ture diferite și ca atare, nu ne întâlneam. Dar am avut parte de asemenea competiții de suflet cu alți colegi, tot la fel de dragi mie!”, adaugă ea o nouă mărturisire personală.

Cea mai frumoasă amintire de Paști e legată de fiica ei, Oana

În ceea ce privește cea mai frumoasă amintire de Paști, e una legată de fiica ei, Oana:

„Când era mică Oana vopseam de multe ori împreună ouăle de Paști. Căutam tot felul de frunze pentru modele și decojam cepe ca să găsim cele mai bune foițe, care să ne ajute să imprimăm cât mai bine modelul respective. Totul într-un haz general, pe care nu-l voi uita niciodată!”.

Elena Lasconi a devenit la finele lui septembrie 2020 noul primar din Câmpulung Muscel, după 25 de ani de jurnalism în echipa celor de la PRO TV. Ea a mărturisit public și salariul cu care e remunerată, puțin peste 9.000 de lei, o sumă pe care, așa cum a precizat tot ea, ar fi strâns-o, în vremea în care a lucrat la PRO TV, în circa o oră.

Urmăriți Impact.ro și pe