ELCEN nu va mai fi preluată de Primăria Capitalei. Negocierile au fost sistate „în mod irevocabil”

Gabriela del Pupo 08.02.2022, 17:01
ELCEN nu va mai fi preluată de Primăria Capitalei. Negocierile au fost sistate „în mod irevocabil”

ELCEN nu mai poate fi preluată de Termoenergetica și cere să fie demarată procedura de intrare în insolvență după ce Primaria nu a trimis un răspuns prin care să explice care sunt susele de finanțare pentru această preluare.

ELCEN cere demararea procedurii de insolvență

Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti anunţă iniţierea demersurilor de stingere a tuturor obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare în vederea închiderii procedurii de reorganizare judiciară şi, implicit, a procedurii de insolvenţă, conform unui comunicat citat de adevarul.ro.

”Constatând zădărnicia tuturor demersurilor noastre, ne exprimăm regretul şi indignarea în faţa atitudinii Primăriei Municipiului Bucureşti, care nu a binevoit nici măcar să răspundă la solicitările noastre, formulate prin adrese oficiale. Ne exprimăm speranţa că ieşirea ELCEN din insolvenţă va reprezenta începutul unui nou drum pentru această companie. Ne exprimăm, de asemenea, speranţa că factorii decidenţi vor avea de această dată mai multă înţelepciune, pentru a nu se ajunge din nou la perspectiva falimentului unei societăţi strategice a statului român, o companie care a dovedit că poate fi viabilă din punct de vedere economic şi poate funcţiona în condiţii de performanţă”, a declarat Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant, firmă care se ocupă de partea judiciară a ELCEN.

Dezastru în București după alegeri: fără apă caldă și curent electric?

Un nou început pentru companie

Administratorul ELCEN ceruse Primăriei să indice, până la data de 31.01.2022, sursele de finanţare a transferului afacerii ELCEN către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, dar din păcate nu a primit nci un răspuns. Negocierile au fost blocate din acest motiv iar compania, una dintre cele mai mari producătoare de energie din țară, trebuie să se descurce pe cont propriu.

„În aceste condiţii, Sierra Quadrant, în calitate de administrator judiciar, a supus astăzi aprobării creditorilor creditorilor alte modalităţi de organizare a insolvenţei, respectiv ieşirea ELCEN din insolvenţă, care se va finaliza după estimările noastre în cel mai scurt timp. În acest fel, se asigură eliminarea riscurilor intrării ELCEN în faliment, ale pierderii bonusului de cogenerare, ale pierderii oportunităţilor de atragere de fonduri europene nerambursabile indisolubil legate de îndeplinirea condiţiilor de mediu impuse de forurile europene responsabile în materie”, a mai transmis compania.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...