Audieri la DNA, după perchezițiile făcute la Primăria Capitalei. Directorul de Urbanism a ajuns în fața procurorilor

Ana Anitoiu 08.02.2022, 13:34
Audieri la DNA, după perchezițiile făcute la Primăria Capitalei. Directorul de Urbanism a ajuns în fața procurorilor

Directorul de Urbanism, Matei Damian, a ajuns în fața procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), marți, după perchezițiile ce au fost făcute luna trecută la Primăria Capitalei, într-un dosar referitor la fapte de corupţie comise în perioada 2020 – 2021.

Directorul de Urbanism al Primăriei Capitalei, la DNA

Au început audierile din dosarul penal în urma perchezițiilor făcute pe 20 ianuarie. Matei Damian a sosit, marți, la sediul DNA.

Procurorii DNA au verificat toate dispoziţiile Primarului General al Capitalei, prin care au fost numiţi consilieri personali. În plus, au fost analizate contractele de muncă şi fişele postului pentru fiecare persoană angajată în cadrul cabinetului, precum și dispoziţiile de încetare a raporturilor de muncă.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a transmis luna trecută DNA.

Unul dintre consilierii lui Nicuşor Dan şi city manager al Capitalei, Diana Pungă, ar fi demisionat chiar marți, 8 februarie, conform Antena 3.

Audieri la DNA, după perchezitiile facute la Primaria Capitalei
Audieri la DNA

Nicușor Dan, despre perchezițiile de la Primăria Capitalei

Pe 20 ianuarie, au mai avut loc percheziții la Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public şi la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit despre aceste percheziții în cadrul unei conferințe de presă referitoare la greva STB.

„Fac o percheziţie. (…) Au ajuns la mine la birou. Mi-au spus că vor să facă o percheziţie. Am spus Bineînţeles. Eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc”, a spus atunci Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a adăugat că reprezentanții DNA au ajuns la el ca să-l informeze că au mandat pentru a ridica documente. Edilul a precizat că este vorba despre un dosar legat de departamentul de resurse umane.

La finalul lunii ianuarie, și Primăria Iași a fost vizată de percheziții. Procurorii DNA, însoțiți de jandarmi, au ridicat mai multe documente. Primarul Mihai Chirica a fost pus sub control judiciar, deoarece și-ar fi folosit funcția pentru a falsifica acte. El a declarat că va contesta decizia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...