El este cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat. Cum a reușit să ia banii

Elena Avramescu 28.07.2020, 13:04
El este cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat. Cum a reușit să ia banii

Cel mai bogat român care a încasat mulți bani de la stat este nimeni altul decât Dorinel Umbrărescu, fiind pe primul loc în topul constructorilor de autostrăzi și drumuri din România. Se pare că firmele sale au facturat lucrări în valoare de 500 de milioane de lei.

 

El este cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat

 

De la începutul anului 2020, constructorii de șosele au facturat lucrări de aproximativ 1,52 miliarde de lei, conform datelor din Registrul Operațiunilor Generatoare de Obligații de Plată (ROGOP) al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), centralizate și de membri ai forumului Asociației Pro Infrastructură (API).

„Din vreo 1,5 miliarde de lei facturate de către constructori la CNAIR anul acesta pe proiecte (nu claim-uri), principalii clienți stau în felul următor: UMB 500 de milioane, Astaldi 157 de milioane, Porr 65 de milioane, Tirrena Scavi 60 de milioane, Trameco 50 de milioane, Alsim Alarko 43 de milioane, Aktor 42 de milioane, Pizzarotti 36 de milioane, Alpsenside 28 de milioane, Itinera 27 de milioane” , a declarat Horațiu Cosma, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură (API), potrivit economica.net.

El este cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat
El este cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat

Cel mai bogat român care a încasat sume uriașe de la stat

Realizatorul acestui top a mai spus că UMB a facturat cât următorii nouă la un loc. Conform sursei citate, un alt membru al forumului a menționat: „Păi da, banii i-au luat pe lucrări făcute nu pe vorbe și nici pe claim-uri. Bravo lor! În ce ne privește, problema nu e la ei ci la ceilalți că nu se prea pot ține de ei”.

Firmele lui Dorinel Umbărescu se ocupă în acest moment de Centura Bacău (ce include primii kilometri din Autostrada Moldova), și de cele două loturi ale tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...