Adio aglomerație de pe DN1! O nouă șosea cu două benzi între județele Prahova și Brașov

Iancu Andreea / 12.05.2020, 11:54
Adio aglomerație de pe DN1! O nouă șosea cu două benzi între județele Prahova și Brașov

Cozile interminabile de pe DN1 au determinat autoritățile să găsească noi soluții de rute ocolitoare. Astfel, o nouă șosea ar putea fi varianta care să fluidizeze traficul și să lege județele Prahova și Brașov.

Ruta alternativă la drumul pe DN1

O șosea cu două benzi ar putea aduce mai multă liniște în sufletul șoferilor ce tranzitează DN1. Pentru a parcurge traseul dintre județul Prahova și județul Brașov se va da în folosință un drum nou. În prezent a fost lansată o licitație pentru studiul de fezabilitate al noii șosele. Aceasta va înlocui un drum județean pietruit.

Inclusiv camioanele de mare tonaj ar putea opta pentru șoseaua care leagă în prezent Săcele de Câmpina. Drumul, care are o lungime de 24 de kilometri, ar fi soluția salvatoare pentru cei care nu vor să intre în aglomerația de pe Drumul Național 1 și Drumul Național 1A.

Aglomerația de pe DN1 ar putea fi ameliorată Sursă foto - Autovit.ro
Aglomerația de pe DN1 ar putea fi ameliorată
Sursă foto – Autovit.ro

Începând cu 19 mai se deschid ofertele pentru licitația lansată de Compania Națională de Investiții pentru studiul de fezabilitate. Timpul în care urmează să se desfășoare acest studiu ar urma să fie de patru luni.

Aproape 14 din cei 24 de kilometri ai acestui drum sunt pe teritoriul județului Brasov.

Nu putem avea o estimare în momentul de faţă dar cu siguranţă în urma finalizării studiului de fezabilitate putem să avansăm şi o valoare.

Aproximativ 14 kilometri, din cei 24 de kilometri ai noului drum se regăsesc pe teritoriul județului Brașov. De asemenea, șoseaua ar urma să aibă două benzi, câte una pentru fiecare sens de mers, precum și o lățime de opt metri, după cum menționează Digi24.

Astfel, șoferii pot doar spera ca demersul să își găsească soluționarea. Cu siguranță este o variantă mult așteptată de ameliorare a cozilor interminabile ce se formează mai ales în perioada sărbătorilor sau în weekenduri pe Valea Prahovei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI