El este cel mai bogat om din lume, însă nu-și arată fața. De ce preferă să stea în anonimat cel supranumit „Fantoma”

Mihai Roșoiu 20.10.2020, 13:57
El este cel mai bogat om din lume, însă nu-și arată fața. De ce preferă să stea în anonimat cel supranumit „Fantoma”

Este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar evită să-și arate fața. Posesor al unei averi ce depășește 35 de miliarde de dolari, omul de afaceri preferă anonimatul. Rivalii de business l-au poreclit „Fantoma” pentru că foarte puțini oameni știu cum arată.

Unul dintre cei mai bogați oameni din lume nu-și arată fața

Numele lui este Dieter Schwarz și, în mod surprinzător, are legături inclusiv cu România. Cum este posibil așa ceva? Schwarz este cel care deține compania care-i poartă numele. Schwarz-Gruppe este proprietarul brand-urilor Lidl și Kaufland, ale căror magazine au împânzit România de ani buni.

Revenind la Dieter Schwarz să spunem că pe lângă averea colosală, omul de afaceri mai are o altă pasiune. Aceea de a nu fi cunoscut de nimeni. Nimeni în afară de un cerc foarte apropiat lui, aici incluzând și familia.

Atât angajații cât și rivalii l-au poreclit „Fantoma”, iar Schwarz ține cu tot dinadinsul să își respecte acest renume căpătat de-a lungul vremii.

Pentru că nu-și arată fața aproape niciodată, Dieter Schwarz nu a putut să-și ascundă trecutul. Astfel, aflăm despre omul de afaceri că s-a născut la Heilbronn (Germania) și are 81 de ani. Este căsătorit ci Franziska încă din 1963 și au împreună două fete.

Există doar două poze cu „Fantoma”

Averea sa fabuloasă i-a permis să își păstreze anonimatul, surse din anturajul său susținând că Schwarz cheltuind sume mari pentru asta. În fruntea companiei, Dieter a ajuns în anii 70, când tatăl său a murit. Părintele lui Dieter a început afacerea familiei în anii 30 ai secolului trecut. Josef Schwarz a înființat Suedfruechte Grosshandel Lidl & Co, firmă axată pe vânzarea de fructe en-gros.

El este cel mai bogat om din lume, însă nu-și arată fața
El este cel mai bogat om din lume, însă nu-și arată fața

După instalarea lui Dieter în fruntea companiei, aceasta a cunoscut o dezvoltare uluitoare. În momentul de față grupul Schwarz este al patrulea cel mai mare retailer din lume.

Ca un amănunt interesant, în acest moment există doar două fotografii ale lui Dieter Schwarz, însă nimeni nu a garantat că acestea sunt reale.

Filantropul discret trăiește tot la Heilbronn

Este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar evită să-și arate fața. Motivul pentru care preferă anonimatul a fost și subiect de documentar, Die Lidl Story, lansat în 2018. Proprietarul magazinelor Lidl și Kaufland nu a abuzat de banii obținuți din business. Informațiile despre viața sa privată sunt puține.

Omul de afaceri continuă să trăiască și astăzi în localitatea sa natală, Heilbronn. Pe lângă o viață privată foarte discretă, Dieter Schwarz este un om care se implică în numeroase activități de binefacere.  Dieter Schwarz Foundation finanțează școlarizarea mai multor copii talentați, pasionați de știință.

Sumele pe care Schwarz le cheltuie cu educația sunt consistente, însă, așa cum era de așteptat, informații oficiale în acest sens nu există.

Urmăriți Impact.ro și pe