Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. A câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive

Gabriel Peneș 07.06.2021, 17:18
Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. A câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive

Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. A câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive. Și a ajuns la patru titluri continentale, în total. În luna martie, selecționata de tineret antrenată pe atunci de Adi Mutu rata la golaveraj accederea în fazele eliminatorii ale CE U21. Acum, Germania s-a încoronat ca „regină” a Europei la U21. „Micul Mannschaft” a trecut în finală de Portugalia, cu 1-0, prin golul marcat de Nmecha, în minutul 49.

Egala naționalei U21 este noua campioană europeană

N-a fost să fie! Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. În luna martie, la Budapesta, tricolorii „mici” antrenați, pe atunci, de Adi Mutu, ratau „la mustață” intrarea în fazele eliminatorii ale CE U21. După 1-1 cu Olanda U21 și o victorie, 2-1, cu selecționata similară a Ungariei, românii aveau nevoie de victorie sau de un egal cu cel puțin 2 goluri marcate pentru a fi siguri de calificarea în sferturile de finală ale competiției. Însă, partida contra Germaniei U21 s-a terminat 0-0, iar nemții și olandezii au mers mai departe.

În premieră, actuala ediție a Europeanului de tineret s-a desfășurat în două etape. Iar fazele eliminatorii au fost găzduite de două țări, Ungaria și Slovenia. Germania a trecut în sferturi, greu, de Danemarca, după loviturile de departajare, în timp ce Portugalia a eliminat cu 5-3, după prelungiri, Italia, la capătul unei partide senzaționale. În semifinale, germanii au trecut chiar de Olanda, fosta „parteneră” din grupa României U21, cu 2-1. La rândul lor, portughezii au învins echipa care deținea titlul european, Spania, cu 1-0, deși aceștia au dominat tot meciul.

Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. A câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive
Egala naționalei U21 este noua campioană europeană. Germania U21 a câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive

A câștigat al doilea titlu, din trei finale consecutive

În finala disputată duminică, în capitala Sloveniei, Ljubljana, Germania s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Lukas Nmecha, în minutul 49. De altfel, jucătorul de 22 de ani, a fost și golgheterul competiției, cu 4 reușite. „Suntem o echipă adevărată, fiecare are rolul său. O formație foarte bună, cu suflet, talent și muncă”, a declarat Nmecha, fotbalist împrumutat de Manchester City la Anderlecht, la finalul partidei, conform gsp.ro. Este al treilea titlu pentru germani (2009, 2017, 2021). Ultimele două au fost obținute în ultimele trei turnee. De fiecare dată selecționer a fost Stefan Kunz, care are trei finale consecutive, una fiind pierdută, în 2019, 1-2 cu Spania.

În schimb, naționala U21 a României a fost nevoită să-și încheie prematur parcursul, după semifinala jucată la Euro U21 2019 chiar contra Germaniei U21. Tricolorii „mici” s-au „transformat” între timp în naționala U23, adică echipa olimpică ce va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokio. În Japonia, pe banca tehnică va sta Mirel Rădoi, actualul selecționer de la seniori, dar și artizanul calificării la Olimpiadă după 51 de ani. În schimb, Adrian Mutu a preferat să preia o echipă de club, el devenind antrenorul nou-promovatei FC U. Craiova.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....