Efectul boabelor de orez într-o sticlă de vin. Trucul pe care toți românii ar trebui să-l cunoască

Badea Violeta 03.02.2023, 10:22
Efectul boabelor de orez într-o sticlă de vin. Trucul pe care toți românii ar trebui să-l cunoască

Orezul este, fără dar și poate, cel mai popular și cel mai consumat tip de cereale la nivel mondial. În Asia, acest aliment este de bază și se consumă de două sau de trei ori pe zi. De asemenea, şi în Europa este folosit la prepararea diferitelor mâncăruri. Puțini sunt cei care știu, însă, că orezul merge adăugat și în vin. Acesta ajută la obținerea celui mai bun rezultat!

De ce să adaugi boabe de orez în vin? Rezultatul te va lăsa fără cuvinte

Orezul este un aliment pe care fiecare gospodină ar trebui să-l aibe în bucătărie. Asiaticii nici măcar nu își pot imagina cum ar arăta viața lor fără el, dar cu timpul, orezul a devenit extrem de apreciat și în Europa. El se folosește la prepararea diferitelor mâncăruri și chiar deserturi.

Dar unii îl mai adaugă și în vin, în special somelierii francezi. Ei folosesc acest truc pentru a da băuturii un miros intens și o culoare limpede, dar și pentru a curăța și pregăti butoaiele pentru vin.

Somelierii obișnuiesc să împrăștie boabele de orez pe una din marginile recipientului clătit. Ulterior, aceștia îl lasă pe lateral, culcat, circa 12 ore. În tot acest timp, apa, mirosul și murdăria sunt absorbite de către boabele de orez.

Procedura se repetă și pe cealaltă parte a butoiului, iar rezultatul va fi de-a dreptul încântător. De asemenea, boabele de orez se așează și pe fundul butoiului înainte de a se turna sucul de struguri, iar când mustul fermentează, acestea absorb mirosul și impuritățile, iar vinul devine mult mai parfumat și mai limpede.

Citește și Așa faci cel mai delicios orez cu ciuperci. Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi pentru un gust senzațional!

De ce sa pui boabe de orez in vin
De ce sa pui boabe de orez in vin

Lapte de orez făcut în casă

Laptele de orez este o alternativă vegetală la laptele de vacă. Oferă 68 de calorii la o porție de 100 de grame, aproximativ 0,2 g de proteine și foarte puține grăsimi. Iată cum se obține.

Adaugă orezul într-o strecurătoare mare, pregătește un bol cu apă și scufundă boabele. Lasă să stea timp de zece minute. În acest fel, orezul va elibera amidonul.

Mai departe, scurge bine orezul și șterge-l cu un prosap de bucătărie. Pune o tigaie la foc mic și adaugă orezul. Amestecă și după 3 sau 4 minute vei observa că acesta va căpăta o culoare mai aurie.

Oprește focul, transferă orezul într-un borcan sau o sticlă de 1,5 litri. Adaugă un litru de apă și lasă să stea timp de 12 ore într-un loc întunecat (de exemplu, într-un dulap sau într-un loc ferit de soare).

După ce a trecut timpul de repaus, transferă orezul și lichidul într-un recipient potrivit pentru blender. Amestecă până când se pulverizează complet.

Va trebui să amesteci timp de aproximativ două minute. Încearcă să faci acest lucru în reprize pentru a nu supraîncălzi blenderul, amestecă timp de 40 de secunde și oprește-te, din nou timp de 40 de secunde, de până la cinci ori pentru a completa cele 2 minute.

Apoi, adaugă îndulcitorul, un vârf de cuțit de sare și vanilia și mixează din nou timp de câteva secunde. Pentru a strecura laptele poți folosi o strecurătoare mică sau câteva bucăți de tifon care să permită trecerea lichidului, dar nu și a bucăților mici de orez. Toarnă laptele de orez făcut în casă într-o sticlă. Se păstrează la frigider și se consumă în două sau trei zile.

Citește și Cel mai bun orez pentru sarmale. Mulți români nu știu secretul rețetei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...